Grapia Milenaria

  • Марка: Grapia Milenaria
  • Кат. номер:
Цена: 18,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Grapia Milenaria е занаятчийско, органик мате със съдържание на листа и клонки. Отличен пример за запазване и интегриране на оригиналния, традиционен подход в сегашно време.

Фракция

Средно едро нарязана листна маса, умерено количество млади клонки и ниско съдържание на прахообразна част. Цветът бледо зелен, с жълтеникави оттенъци от изсушените клонки.

Аромат

Grapia Milenaria е абсолютно натурално мате. При производстово му не са използвани пестициди, хербециди или други агро-токсини и препарати. Затова още в аромата му ще усетите комплексност и натурална мощ с дъх на сушени листа, леки дъвесни тонове и далечна липа. Опушването (barbacua) е средно до интензивно и присъства без да се натрапва и доминира.

Вкус и тяло

Вкусът е интензивен и плътен. В него доминират дървесни нотки, кожа, дим. Ще вкусите и загатната сладникава нотка като от сладко от сини сливи, както и приятната свежест на индрише. Благодарение на начина на производство и въпреки значителната плътност и присъствие, това е мате без характерния киселинен послевкус както в устата, така и в стомаха. Във вкуса обаче ще почувствате характерната горчивина, но без острота и връх. Напротив, умело е интегрирана сред останалите елементи на вкус и тяло. Платото на запарките е дълго и постоянно. До последната calabaza ще можете да се насладите на силата на тази йерба.

Заключение

Grapia Milenaria е първокласно мате и пример за занаятчийско качество и отношение. Мощ и присъствие са едни от основните й характеристики. Изявената горчива нотка ще я направи любима за онези от вас, които харесвате и разпознавате този вкус на Сърцето.

Продукт на Cooperativa Agroecológica "El Colono", Campo Ramón, Misiones.

18 месеца отлежаване.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр., 1000 гр.