Guayaki San Mateo

  • Марка: Guayaki
  • Кат. номер:
Цена: 32,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Guayaki San Mateo или една нетипична йерба. Защо ли, ами първо защото това е йерба, която макар и да се отглежда в Южна Бразилия е продукт на американска компания. Да, това обаче в този случай е сериозен позитив. Guayaki не е само марката йерба, тя е компания с мисия и грижа да възстанови 200.000 акра дъждовни гори и да създаде 1.000 работни места до края на 2021г. С други думи, купувайки пакет Guayaki вие влагате и помагате във възстановяването на естествения хабитат и природата, в промяната на мисленето.

Фракция

Предимно средно нарязана листна маса с ниско съдържание на млади клонки и прахообразна част. Цветът е характерния за отлежала йерба - бежови и жълтеникави нотки върху бледо-зелен фон. Както посочихме по-горе това е различна йерба:

а) Тя е без каквото и да е съдържание на хербециди и пестициди.

б) Компанията отива дори още по-далеч и гарантира максимално ниското съдържание на PAH в тяхната йерба.

в) Листната маса се събира само от растящи на сянка дървета, което гарантира мекотата и кадифеността на вкуса.

Аромат

Бихме го определили като традиционен и наподобяващ Cruz de MaltaCanariasPajarito. Землисти нотки с интересна пикантност и билков нос. За разлика от Guayaki Traditionalтук няма да намерите топлия огън и фин дим. Тази йерба е сушена с топъл въздух и в голяма степен запазва екзотичната и неповторима свежест на "тероара" - San Mateo, South Brazil.

Вкус и тяло

Мекота - това е вероятно едно от характерните за тази йерба определения. Умерено плътно тяло с абсолютна чистота. Още с първите запарки ще останете с пълнота  на небцето. Гонещи се землисти и вкусове на билки, последвани от кремообразен и млечен послевкус. Изключителна гладкост и баланс.

Тялото на Guayaki San Mateo е леко. Продължителността на запарките е средна, с променливо плато на запарките. Това е йерба с която спокойно може да навлезете в света на мате.

Заключение

Изключително мате, една от най-високите "летви" по отношение качество и чистота. Макар да е с балансирано и с кадифено тяло, ефектът му е изумителен. Точно където следва да бъде, между прекаленото повдигане и мекотата. То притежава добър баланс между енергизиране, фокус, еуфория и релаксация.

Препоръчваме! Различно е.

Сертификати: USDA Organic, non-GMO product, low PAH

Разфасовки: 454г. и 2270г.

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр., 2500 гр.