Indumar е изключителна йерба и това не е преувеличено. Тя е различност, която изпъква сред многообразието от сходни мате вкусове. Марката е всъщност кооператив Yerbatera Dos de Mayo и след повече от 25 години опит в света на мате, сега имаме удоволствието да се насладим на собственото й производство. До 2019г. тя подпомагаше създаването на други премиум мате емблеми без да има собствено производство. Годините натрупан опит обаче, сега са умело впрегнати в продукт достоен за най-изисканото небце. А това, което прави тази йерба различима и уникална е нейната индивидуалност и дух.
Фракция
Класическа аржентинска - средно едра листна маса със съдържание на малко клонки и пренебрежимо количество прашна част. Още от фракцията личи най-високо качество. Цветът е характерния за отлежалите йербас - бледа маслина, бежово и пясъчни тонове.
Аромат
Нежен, мек и хармоничен. Той притежава класическите нотки на суха трева, билки и тост, но и една неповторима свежест, в контраст на сладникавия тютюн и дим. С напредването на запарките ние намерихме фин смокинов лист и нежно бяло сладко, както и печен лешник.
Вкус и тяло
Indumar притежава балансирано тяло и богат вкус. Много нежен дим в началото на запарките в добавка към лекото билково канапе и курабийки. В последствие бихте могли да вкусите деликатно надничащи гардения и жожоба. Това допринася за кадифена текстура и многопластовост. В послевкуса откриваме сладкия тон и дълбочината на ядково мляко. Тялото е средно интензивно, но с дълги запарки.
Заключение
"Екстремно", единствено в добрия смисъл на думата, отношение към качеството и вкуса. Това е подкрепено с факта, че по време на производството тестовете за контрол на качеството се извършват на всеки 3 часа.
Кооператив Yerbatera Dos de Mayo е общност от 124 мате производители и партньори обединени за постигането на най-доброто качество.
Отлежаване: 12 месеца
Опушване: деликатно