Isondu Barbacua

  • Марка: Isondu
  • Кат. номер: 3602
Цена: 24,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Isondu Barbacua е класическа аржентинска йерба, направена по старите занаятчийски способи и с изключително внимание към детайла.

 

Фракция

Великолепен баланс между листна маса със средна едрина на начупване, сравнително едри клонки и ниско количество прахообразна част. Цветът му е бледа маслина с жълтеникаво-кафяви оттенъци.

 

Аромат

Още щом хванете в ръка пакета и без да го отваряте ще усетите характерния "парфюм" от огън от ароматни дървета. Въпреки характерния дим, при повторно вдишане ще намерите леки земни нотки, кожа, печени ядки и суха трева.

 

Вкус и тяло

Вкусът е плътен и дълготраен. Isondu Barbacua не се отмива бързо и притежава характерното плато на преминалите сушене и опушване  в barbacua йербас. В първата половина на запарките преобладаващи са дървесните и димни нотки, докато в останалите запарки се разкриват опушени сливи и сладко от горски плодове. И всичко това в чудно кадифена хармония. Тялото му е мощно, със силно присъствие в съчетание някак с мекота и спокойствие. Бихме препоръчали, независимо дали харесвате опушени йербас да опитате поне веднъж Isondu Barbacua!

 

Въздействие

Считаме, че това е мате което, както старейшините на guarani казват те праща на пътешествие... Така или иначе, ние вярваме че почти всяко мате има тази характеристика, но тук го намираме в неподправен и искрен вид.

 

Заключение

Isondu Barbacua е йерба от най-висок клас. Изключителен баланс, плътно тяло, комплексен аромат и богат вкус. Не само сертифициран продук, но цялостно органик производство,  следващо старите занаятчийски традиции.

Отлежаване в продължение на 24 месеца.

Опушване в продължениа на 10-12 часа, спазвайки 400г. технология и традиция.

Биоразградима опаковка!

Isondu е малък производител ситуиран в провинция Misiones, североизточна Аржентина, където често наричат територията Земя на зеленото злато. Основана е от европейски имигранти и агрономи отдадени на идеята за възстановяване на традиционния метод на производство чрез опушване, познат като barbacua. За него може да се информирате от видеото по-долу:

 

Documental Barbacuá

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.