Jesper

  • Марка: Jesper
  • Кат. номер: 4802
Цена: 23,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Jesper е занаятчийска, аржентинска йерба със съдържание на листа, клонки и ниско количество прах.

Това е мате и възможност, за които си казваш - хммм. Причината е че винаги търсим сравнение с нещо вече познато, независимо вкус, преживяване от него или друго. Jesper притежава уникалност, онази характеристика която само смелите умеят. И тук особено важно когато става дума за дълготрайност и устойчивост на тази уникалност. То не напомня на никое друго мате, което сте опитвали или поне което ние сме опитвали:) И за нас е радост, че имаме точно такъв образец и възможност да ви го представим. По тази причина, ще изнесем част от заключението ни за него още тук -  изключителна мекота, кадифеност и финес.

Фракция

Класическа, занаятчийска и аржентинска - средно до едра нарязана листна маса, доста млади и тънки клонки и запазен, но умерен прах. Клонките ще ви улеснят зnaчително при подготовката и запарките му, съответно може дори и бамбукови мундщуци да използвате.

Аромат

Характерния за неопушените йербас - свежи цитруси, препечен хляб и изсъхнала трева. Същата палитра се пренася и във време на запарките. При тях обаче се разкриват и тонове на мед, салвия, кипарис и ядки. Димът в това мате не присъства, то не е опушвано и ароматите на барбекю липсват. Това за нас не е минус, напротив умение да се извлече аромат и вкус заради самия него.

Вкус и тяло

Jesper е мате с леко и приятно тяло. Не ще усетите онази "тупалка", както при други аржентински марки. Въпреки това, във вкусово отношение то притежава страхотна комплексност. Продължителното му запарване ще ви пренесе през различни вкусове. В началото е като от ароматен тютюн, примесен с кипарисови и нотки на роза и мед. В средата на запарките се разкриват печени ядки, а в края лек тревист вкус. След отпиване и приключване на calabaza то ще остави на небцето ви ядки и мека, но трайна горчивина. Продължителността на запарките е средна, при уговорката че силата му намалява след първите 5-6 calabazas, но след тях е с дълго плато.

Заключение

Понякога малкото е повече. Jesper е мате с финес и общува с вас, като изисква вашето внимание. Не настойчиво, а като ви приветства за изследване. С него прогресивно ще почувствате повишаване на вниманието и енергията. Няма да ви "отвее", напротив ще ви уплътни и сложи тук и сега, както дядо води за ръчичка внуче.

Чудесно предложение за харесващите по-леки йербас и за онези от вас преситени на екстра силни вкусове, аромати и тяло.

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.