Kalena Despalada или неоткритото аржентинско съкровище. Също както и Kalena Tradicional Elaborada това е не първокласна, но много отвъд това понятие йерба. Чистота, без да е жертвана дълбочината и плътността, въздействие, което се разкрива постепенно и плавно, вкус и аромат, които хем съдържат всички познати за аржентинската йерба качества, но отиващи далеч отвъд всичко познато.
Фракция
Класна листна маса със средно-едро нарязване. Много ниско количество прахообразна част. Цветът е бледо, но по-наситено от други аржентиски марки зелено.
Аромат
Богат и приятен с леки флорални и землисти нотки върху традиционните печива и курабийки.
Вкус и тяло
Kalena Despalada е елегантна йерба. Липсата на клонки способстват кадифеност, спокойно и меко, но уверено разгръщане с всяка запарка. В началото тя притежава кремообразен тревист, зелен вкус със землисти нотки. Леки нюанси на гъби и дъждовна гора, досущ като при някои бразилски chimarraos. С последващите запарки обаче, влизат вкусове на печени ядки, мед и агаве. Още по-натам в пътешествието акомпанират кедър, малцови и млечни нотки, както и нежни цитруси. Тялото е средно плътно с умерена свежест и сухота. Продължителността на запарките е средна при постоянно меняща се вкусова и ароматна палитра.
Заключение
Вълшебна йерба - умерена и балансирана във всеки един аспект. Добър компаньон за всяко време от деня. Едно от изумителните ú въздействия е липсата на провокация към образуване на киселини, рефлукс и други стомашни реакции. Дори и за чувствителните към кофеин/матеин и опушените йербас потребители. Напротив, кремообразна и сладникава тя би била верен спътник в хармонията на: енергетичност-релаксираност, концентрация-спокойствие. И оставя на вас в какво да инвестирате всичко това.
Едно от любимите ни мате открития!
Отлежаване: 24 месеца
Семеен и занаятчийски продукт.