Kalena Despalada

  • Марка: Kalena
  • Кат. номер: 4903
Цена: 25,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Kalena Despalada или неоткритото аржентинско съкровище. Също както и Kalena Tradicional Elaborada това е не първокласна, но много отвъд това понятие йерба. Чистота, без да е жертвана дълбочината и плътността, въздействие, което се разкрива постепенно и плавно, вкус и аромат, които хем съдържат всички познати за аржентинската йерба качества, но отиващи далеч отвъд всичко познато.

Фракция

Класна листна маса със средно-едро  нарязване. Много ниско количество прахообразна част. Цветът е бледо, но по-наситено от други аржентиски марки зелено.

Аромат

Богат и приятен с леки флорални и землисти нотки върху традиционните печива и курабийки.

Вкус и тяло

Kalena Despalada е елегантна йерба. Липсата на клонки способстват кадифеност, спокойно и меко, но уверено разгръщане с всяка запарка. В началото тя притежава кремообразен тревист, зелен вкус със землисти нотки. Леки нюанси на гъби и дъждовна гора, досущ като при някои бразилски chimarraos. С последващите запарки обаче, влизат вкусове на печени ядки, мед и агаве. Още по-натам  в пътешествието акомпанират кедър, малцови и млечни нотки, както и нежни цитруси. Тялото е средно плътно с умерена свежест и сухота. Продължителността на запарките е средна при постоянно меняща се вкусова и ароматна палитра.

Заключение

Вълшебна йерба - умерена и балансирана във всеки един аспект. Добър компаньон за всяко време от деня. Едно от изумителните ú въздействия е липсата на провокация към образуване на киселини, рефлукс и други стомашни реакции. Дори и за чувствителните към кофеин/матеин и опушените йербас потребители. Напротив, кремообразна и сладникава тя би била верен спътник в хармонията на: енергетичност-релаксираност, концентрация-спокойствие. И оставя на вас в какво да инвестирате всичко това.

Едно от любимите ни мате открития!

Отлежаване: 24 месеца

Семеен и занаятчийски продукт.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.