Kurupi Mega Menta

  • Марка: Kurupi
  • Кат. номер: 2616
Цена: 14,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Kurupi Mega Menta е абсолютна класика и изключително освежаваща комбинация. Сред любителите на студено приготвената йерба (terere) тя заема специално място и едва ли има matero, който да не познава тази йерба или сходните вкусове и марки.

 

Фракциа

Преобладава фината листна маса, която е примесена с не голямо количество едри листа и неравномерни по дължина стъбълца. Прахообразната част е значителна, но добре ще ви помогне за подредбата и устойчивостта на йербата. Тук-там се виждат различните листенца мента и болдо.

Цветът е в бледо зелен и почти не се наблюдават белезникави нотки като при силно отлежалите йербас.

 

Аромат

Мигновено след отварянето на кутията и при първото вдишване ще се озовете в хладен ментов облак. Интензивността на ментата е толкова висока, че не намираме елементите на самата йерба. Единствено акомпанимента на леките землисти нотки я балансират до някъде.

При запарките ароматът се запазва и е доминиран от ментовите аромати.

 

Вкус и тяло

Това е една от йербите, които носят определена категоричност и тук тя е проявена в нейната линейност по отношение вкус. Той е сравнително еднопластов и не се променя във време на заливките. Преобладава охлаждащия ментов вкус, но в края е добре балансиран от землисти, малцови и нежно-сладки тонове. Тези характеристики на вкуса се проявяват и при студено и при топло мате. При топло обаче, вкусът е по-рустикален и наситен на землисти и кремообразни нотки.

Послевкусът е много продължителен и се харaктеризира с не толкова интензивна мента, но с лека хладина и фини послевкусове като от тиквени и слънчогледови семки.

Тялото на Kurupi Mega Menta е леко при студено приготвяне и средно интензивно при топла запарка. Структурата му е едрозърнеста, но пък мека и кремообразна.

Цикълът на заливките е кратък при terere и средно дълъг при топла запарка. Екстракцията на ароматите и вкусовете при топла запарка се случва доста по-бързо и не изисква продължителна настойка.

 

Заключение

Чудесно предложение с нисък стимулиращ, но с висок охлаждащ ефект. Великолепно предложение за топлите месеци или пък когато желаете просто да релаксирате и не търсите сериозна стимулация и ресурс.

 

Опаковка: 500г.

Съдържание: йерба мате, мента (menta piperita), болдо (peumus boldus), аромати

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.