La Bombilla

  • Марка: La Bombilla
  • Кат. номер:
Цена: 7,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

La Bombilla е точно каквото едно парагвайско мате е нужно да бъде. Силно, плътно, негрубиянско, с опушен нос и топлота. Продукт е на едноименния производител находящ се в Colonia Independencia, Guairá, Paraguay.

Фракция

Традиционна парагвайска - ситно нарязана листна маса с клонки и високо съдържание на прах. Препоръчваме употребата на bombilla с добър филтър и/или поставянето на допълнителен филтър. Цветът е комбинация от бледо жълто, бежови тонове и обезцветени клонки, в резултат от последващото отлежаване.

Аромат

Интензивен дим, висококачествен тютюн (cavendish) и кожа. На второ вдишване ще хванете земни и нотки на ядки. La Bombilla е преминало традиционната обработка на опушване "barbacua".

Вкус и тяло

Въпреки високия интензитет на вкуса, считаме че тази йерба е "гладка". В нея има всичко - горчивината се чувства като свежест, плътността като напълване, а послевкуса ще е дълъг и напомнящ за себе си. Зад дима се прокрадват вкусове на сладко от сини сливи и черни плодове. Тялото му е плътно и характерно. Запарките са доста дълги и това мате би било чудесен компаньон за дълго през деня или сутринта.

Заключение

Определено това не е йерба за начало в света на мате. Тя изисква правилните аксесоари и внимание при приготвянето. Независимо от това, считаме че тя ще ви изненада изключително приятно с високата си плътност и богатство на вкусове.

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр., 250 гр.