La Bombilla е парагвайско традиционно мате от Yerbamate.bg

Промо! La Bombilla

7лв.15лв. 7лв.13.50лв.

Описание на продукта:

La Bombilla е точно каквото едно парагвайско мате е нужно да бъде. Силно, плътно, негрубиянско, с опушен нос и топлота. Продукт е на едноименния производител находящ се в Colonia Independencia, Guairá, Paraguay.

Фракция

Традиционна парагвайска – ситно нарязана листна маса с клонки и високо съдържание на прах. Препоръчваме употребата на bombilla с добър филтър и/или поставянето на допълнителен филтър. Цветът е комбинация от бледо жълто, бежови тонове и обезцветени клонки, в резултат от последващото отлежаване.

Аромат

Интензивен дим, висококачествен тютюн (cavendish) и кожа. На второ вдишване ще хванете земни и нотки на ядки. La Bombilla е преминало традиционната обработка на опушване „barbacua“.

Вкус и тяло

Въпреки високия интензитет на вкуса, считаме че тази йерба е „гладка“. В нея има всичко – горчивината се чувства като свежест, плътността като напълване, а послевкуса ще е дълъг и напомнящ за себе си. Зад дима се прокрадват вкусове на сладко от сини сливи и черни плодове. Тялото му е плътно и характерно. Запарките са доста дълги и това мате би било чудесен компаньон за дълго през деня или сутринта.

Заключение

Определено това не е йерба за начало в света на мате. Тя изисква правилните аксесоари и внимание при приготвянето. Независимо от това, считаме че тя ще ви изненада изключително приятно с високата си плътност и богатство на вкусове.

Допълнителна информация

Тегло 500 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “La Bombilla”