La Rubia Organic

  • Марка: La Rubia
  • Кат. номер:
Цена: 19,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

La Rubia Organic е първокласна занаятчийска йерба, която няма да ви остави безразлични. Това е сред онези приключения за които дамите казват "Много приятно и меко мате", а мъжете се държат за главата, защото силата му е именно такава.

Фракция

La Rubia е с нетипична  за парагвайско мате фракция. Тя напомня по-скоро на уругвайския стил йербас, както Canarias и Barao Export. Съдържа значително количество: а) ситно нарязана листна маса и б) прашна част. Клонките са с различна дължина и дебелина, а количеството им е средно. При приготвянето ние препоръчваме употребата на мундщук с лъжицообразен филтър или бразилски стил bomba. Цветът е маслинено зелен с нюанси кафеникаво.

Аромат

Средно наситен нос с дървесни и земни тонове, нотки шоколад, табак, ягоди и зелени билки.

Вкус и тяло

Вероятно това са две характеристики, заради които хората обикнали La Rubia Organic предпочитат именно тази йерба. Комплексност е вероятно най-точната ú характеристика. В началото на запарките може да се подведете, че това е "поредното" мате с характерните земни и печени нотки. Въпреки че дори с първите запарки да се разкрива мощен потенциал и палитра от вкусове. Сред тях най-отчетливи в началото са тези на: свежа слама, плодова сладост, тъмен шоколад и цветя. С напредването на запарките ще вкусите характерната за парагвайските марки по-изразена горчивина, ведно с печива, гъби и дървесни вкусове. Говорейки за горчивина, имаме предвид не натрапчива такава, а добре балансирана и добяваща към комплексността. Изключително мате с множество лица във всяка една запарка.

Тялото му е плътно, средно мощно, но не агресивно. Характеризира се с пълнота и кремообразност, оставящи достатъчно за храносмилане. С тази йерба ще попаднете в уютен уиски бар със стелещ се тютюнев аромат от сладък кавендиш.

Запарките са със средно дълга продължителност при запазване на равномерно плато с променящи се вкусове.

Считаме, че подходящата температура на водата е до 70°.

Въздействие

Изключително, нетипично присъствие носи отпиването на calabaza с тази йерба. Кадифеност, пълнота и фокус на съзнанието са сред онези характеристики не само на мате по принцип, но на La Rubia в частност. Тя ще ви остави с висок заряд енергия на разположение, ще ви впусне в пътешествие на вкуса и ще ви побутне към съзерцание. Изключителна йерба, особено за часовете преди обед. Една от любимите ни.

Произведено е в Obligado, Paraguay, съгласно Organic стандартите.

La Rubia Organic е oтлежало в продължение на 24 месеца.

 

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр., 1000 гр.