Lapacho Rosa е класическа аржентинска йерба от провинция Misiones, но с лек парагвайски привкус. Произвежда се от малка плантация (Establecimiento San Nicolas), в която се използва традиционния метод на сушене с помощта на евкалиптово дърво, след което йербата отлежава в продължение на 24 месеца. Целият производствен процес се контролира щателно, за да се гарантира възможно най-високо качество. За любознателните споделяме, че ммето на йербата и рисунката на етикета са свързани с историята на дървото Lapacho, което расте сред дърветата йерба в плантацията и обагря пейзажа със своите розови цветове.
Фракция
Lapacho Rosa е съставена от много фино смлени листа, в съчетание със средно големи клонки и известно количество прах.
Аромат
Още с отварянето на пакета можете да вдишате аромата на огън, съчетан с лека опушеност и приятни дървесни нотки. Носи усещане за топлина и уют и умело приканва да отпиете.
Вкус и тяло
Нека розовата опаковка не ви заблуждава - това е йерба с много
мощно тяло и наситен вкус, доближаващ се до някои парагвайски предложения. Характерната за йерба горчивина присъства плътно и продължително, допълнена от дървесни и нотки на тютюн. Lapacho Rosa е с
висока продължителност на запарките, като запазва дълго своя интензитет и плътност.
Заключение
Изключително предложение и определено първокласна йерба, създадена освен това с мисъл и грижа за околната среда. Определено ще се хареса на любителите на силни усещания и плътни вкусове.
Опаковка: 500г
Опушване: да
Отлежаване: 24 месеца