Las Tunas

  • Марка: Las Tunas
  • Кат. номер: 1492
Цена: 21,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Las Tunas е продукт на кооператив от 11 малки йерба земеделци, основан в 1960г. и разположен на територията на Apostoles, Misiones. Това е йерба с изключителен фокус върху постоянно високото качество както и върху запазване на старите, занаятчийски способи.

Самата йерба е носител именно на тези ценности и идеи устояли на повече от шест десетилетия предизвикателства.

 

Фракция

Средно нарязана листна маса със средно количество млади стъбълца. Прашната част е също е добре балансирана и точно толкоз, колкото да подпомогне постройката на йерба в кратунката. Цветът е в тоновете на суха трева, светла маслина и светло бежови клонки. 

 

Аромат

Характерен, но не съвсем традиционен. На пръв план излизат землистите и дървесни аромати. Флорални и нотки на сладост пък надничат на второ вдишване. При запарките се появяват зелени треви и горски гъби.

 

Вкус и тяло

Макар вкусът по мистериозен начин да загатва за себе си още през аромата, то разкриването му е плавно и не натрапчиво още с първата запарка. Той е доминирам от дървесните и опушени нотки, които във време на запарките покачват интензитета си. Във втората част на отпиването ще преглътнете интересен баланс между горчиво, таниново и сладко тяло. Определено свежестта и киселинността са запазени, но добре интегрирани сред останалите елементи. Някак, в общото лесно определяте и намирате различните му съставни елементи, но нищо от тях не дразни и доминира. Типичните рустикални нотки, като при Rosamonte или La Merced de Campo тук не ще ги намерите, хармония и финес обаче, да.

Тялото на Las Tunas е със средна интензивност, но пък продължителността на запарките е висока и с около 1/4 по дълга от класическите аржентински примери.

Покачването на интензитета е плавно и доста ободряващо, но не директно.

 

Заключение

Това е от онези йерби, които още с помирисването им намирате корена и пътя на повече от 60 годни традиция. Не сме убедени, че си струва да опитваме да предадем с думи повече от това. 

 

Опаковка: 500г.

Отлежаване: 18 месеца

Опушване: да

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.
Ново
Ново