Legendaria Chimarrao

  • Марка: Legendaria
  • Кат. номер: 7402
Цена: 22,00 лв.

Legendaria Chimarrao е традицонна бразилска erva, издържана в духа на най-добрите занаятчийски екземпляри. Шедьовър със свой уникален почерк и характер. Това е един от онези прекрасни съюзи на запазена свежест и умерено ситна фракция, на новото и традиционното.

В края на 2019г. и след няколко-месечна пауза, компанията възобновява отново работа. С нов собственик, но със запазване на старите методи, рецепта и най-важното, изходна суровина. А тя е една от най-качествените в района на южна Бразилия, Sao Mateus do Sul и Lapa.

Фракция

Индивидуалността на тази ерва е в точната пропорция, в грижата за и качеството на изходната суровина и в осемте десетилетия ръчно шлайфане на детайлите. Фракцията е една от тези черти - прахообразна, със съдържание на фини и малки по размер клонки. Въпреки това, тя спада към така наречените Moida Grossa/Gruessa или с други думи, по-едро нарязана от класическото chimarrao ("зелено брашно"). Нито прекалено ситна, нито прекалено едра. Това в значителна степен улеснява приготвянето ú, особено при употреба на бразилски стил мундщук  и филтър. Цветът е наситено зелен, но с леки бежово-жълтеникави оттенъци.

Аромат

Наситени землисти и дървесни нотки, специфична свежест дължаща се на района на виреене. Насажаденията са в среда на умерена сянка, факт характерен единствено за няколко производители и заобиколени от ели (araucaria araucana). Това придава изтънченост и уникален аромат на кедрово дърво, лек тамян и далечен огън.

Вкус и тяло

Вкусът също се характеризира със земни нотки, гъби и деликатна свежест. В послевкуса ще намерите, зелени билки и фин боров мед. Тялото е типично за прахообразна фракция - леко до средно плътно. Въпреки това с дълбоко присъствие и богат вкус. Горчивина тук почти няма да откриете, мека зелена кадифеност и обло тяло. Послевкусът ще остави като каймак приятна зеленикава алкалност на езика и небцето ви. Уау - богатство, лекота, но плътност, ювелирност и красота във всяка глътка.

Заключение

Независимо любители или не на бразилската erva, това е предложение което е добре да опитате. То предлага богатство, преживяване и опит сравними с класно вино. Неслучайно, новият собственик на плантацията заявява при пристигането си "нищо от това което е било до сега няма да сменяме, нито рецепта, суровина и дори персонал. Единственото подобрение ще е опаковката"...

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.