Mate Green Bio Limao

  • Марка: Mate Green
  • Кат. номер: 3936
Цена: 17,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Mate Green Bio Limao е премиум и органик бразилска йерба със съдържание на мента, лимонена трева и върбинка. Изключително освежаваща комбинация на мате и ароматни, натурални съставки.

Фракция

92% едро нарязана листна маса, с минимално съдържание на клонки и 8% натурални билки.  Практически, нулево съдържание на прах. Свежо зелен интензивен цвят и изключително удобство при приготвяне.

Аромат

Ароматът е микс от свежи планински полета с дива мента, мате дървета след дъжд и свежо благоухания на цитруси. В една изречение - свежо, чисто и пролетно.

Вкус и тяло

Въпреки допълнителните съставки вкусът на мате не е маскиран.  Напротив, считаме че това е една от най-успешните йербас с мента. Ще вкусите и цитруси и лека пикантност. В послевкуса ще намерите фино охлаждане и билкова свежест. Тялото е билково и леко. Продължителността на запарките е средна.

Заключение

Освежаваща органик йерба подходяща за топло и студено (terrere) мате. Превъзходно въздействие върху стомашно чревния тракт, помощно средство при настинки и простуди.

Mate Green BIo Limao е еднакво добро приготвено по традиционен способ, френска преса или чаена запарка. Изключително вкусно и подходящо е за топлите месеци, когато няма да имате нужда от студен чай. Приготвяте го със студена вода и лед и това е.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
400 гр.