Mate Green Despalada

  • Марка: Mate Green
  • Кат. номер: 3904
Цена: 13,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Mate Green Despalada е бразилска свежа йерба с 95% съдържание на листа и 5% клонки.

Фракция

Едро нарязана листна маса с минимално съдържание на клонки. Производителят заявява 5%, които са добавени за улеснение на постройката и запарването. Фракцията е изцяло обезпрашена, така че ще ви е изключително удобно приготвянето й, независимо от това с каква bombilla разполагате. Цветът е свежо-зелен, но умерено интензивен, не както при вакуумираните свежи марки.

Аромат

Mate Green Despalada притежава характерния за сушените с топъл въздух йербас тревист и свеж нос. При него не ще намерите дим и тютюн, но леки дървесни нотки, изсушена слама и типичния лек земен нюанс. Ароматът се запазва във време на запарките като заменя тревистия с леки аромати на трюфел и гъби.

Вкус и тяло

Вкусът е приятен, свеж и балансиран. Това е мате, което ще се хареса на тези от вас които обичате по-умерена и не толкова интензивна плътност. Киселинността му е обрана, а в послевкуса ще усетите приятна сладникавост на сладка трева. Тялото му е леко и свежо. Запарките са със средна продължителност.

Заключение

В стремежа си да се наситим на вкусове и интензивност, понякога забравяме да изследваме. Често заменяме вътрешната сензитивност с външен стимул. Тук няма критична конотация, а споделеност в защита на онези рафинирани вкусове които искат да бъдат вникнати. Точно както има цветове, които не обичат да бъдат преполивани, излагани на силни ветрове, слънце и т.н. Mate Green Despalada е класна йерба, която именно по такъв начин ще очаква да бъде изследвана. Тя е свежо, зелено мате от бразилския производител Laranjeiras, адаптирана и пакетирана за европейския пазар от нашите приятели от Mate Green. Ще ви изненада с мекотата и нежното си присъствие. Бихте могли да я приготвяте и вечер благодарение на това, че е събрана във влажния сезон и съдържа умерени нива на матеин. Тя е и готино предложение за сега навлизащите в света на мате.

60% от листата са събрани от дървета живеещи в естествена среда или джунгла, останалите 40% са от хълмовете на плантацията намиращи се над 800м. надморска височина.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
400 гр.