Mate Green Energy

  • Марка: Mate Green
  • Кат. номер: 3909
Цена: 15,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Mate Green Energy е високо енергизираща бразилска йерба със съдържание на листа, клонки, ароматни билки и плодове.

Фракция

91,8% йерба мате обогатено с 8,2% натурални и ароматни треви и плодове: сибирски женшен, бъз, полски хвощ, gunpowder зелен чай, кориандър и грейпфрут. Фракцията е средно до едро нарязана листна маса с минимално съдържание на клонки - 95% мате листа и 5% млади мате клонки. Цветът е натюр-морт от свежо-зелено с леки оранжеви нюанси.

Аромат

Веднага при отварянето на пакета впечатление ще ви направи характерния, но умело балансиран аромат на бъз. На второ вдишване, ще усетите зеления чай. Ароматът на самото мате не е подтиснат и ще го разпознаете като канапе от горски мъх зад всичките цветове и аромати.

Вкус и тяло

Вкусът му е приятен и напомнящ зелен чай с бъзов привкус и лека пикантност. И тук както при всички други продукти на Mate Green, няма да намерите горчивина или танинова острота. Това е постигнато благодарение на високото качество на листната маса. Производителят се старае да поддържа необходимата сянка за всички дървета, независимо от локацията им. Това спомага за ниското ниво на горчивина и матеин.

Веднага при отпиването ще почувствате вкуса и ефекта от добавените билки. Разгръщането им е плавно и хармонично. Комбинацията от неопушено мате и ароматни добавки я прави подходяща както за класическо топло мате, така също и за студено мате terrere. Тялото на Mate Green Energy е със средна плътност, при дълга продължителност на запарките.

Заключение

Mate Green Energy е йерба с допълнителен здравословен и стимулиращ ефект. "Повдигането" при нея не е агресивно, а меко и плавно и би се харесало на онези от вас, които не се чувстват много спокойни след употребата на мате с гуарана или други по-категорични комбинации.

В случай, че сте се наситили на традиционния вкус на мате, то това е добро предложение в света на различните вкусове и аромати. Въздействието е дълготрайно и ще го имате в ресурс във време на целия ден.

Свежо, зелено мате от бразилския производител Laranjeiras, адаптирана и пакетирана за европейския пазар от нашите приятели от Mate Green.

60% от листата са събрани от дървета живеещи в естествена среда или джунгла, останалите 40% са от хълмовете на плантацията намиращи се над 800м. надморска височина.

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
400 гр.