Mate Green Frutas

  • Марка: Mate Green
  • Кат. номер: 3906
Цена: 13,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Mate Green Frutas е ароматна бразилска йерба със съдържание на листа, клонки и ароматни сушени плодове.

Фракция

90% йерба мате в комбинация с 10% ароматни плодове: листа от ягода, годжи бери, кора от портокал, сушени боровинки, малини, касис, папая и ананас. Фракцията е средно до едро нарязана листна маса с минимално съдържание на клонки - 95% мате листа и 5% млади мате клонки. Цветът е натюр-морт от свежо-зелено с червени, оранжеви и лилави нотки.

Аромат

Това е мате със сушени плодове, които чудесно хармонират със свежия зелен нос от самото него. С напредването на запарките, излизат черните плодове: боровинки и касис. А в платото на запарките ще се насладите на невероятната игра на различните плодове, които отдават аромата си при различна температура.

Вкус и тяло

Вкусът е богат, сочен и свеж. Комбинацията от неопушено мате и ароматни добавки я прави подходяща както за класическо топло мате, така също и за студено мате terrere. Тялото му е с лека плътност, а запарките са със средна продължителност.

Заключение

Mate Green Frutas е прекрасно предложение за разнообразяване на вкуса и освежаване във време на лятото. Благодарение на сушените плодове, то ще помогне за възстановяване на част от електролитния баланс на тялото. Класната изходна суровина (мате листата) и плодовете способстват вкус с липса на горчивина и киселинност. Както всеки друг продукт на този производител, бихте могли да я приготвяте и вечер благодарение на това, че е събрана във влажния сезон и съдържа умерени нива на матеин. Тя е и готино предложение за сега навлизащите в света на мате.

Свежо, зелено мате от бразилския производител Laranjeiras, адаптирана и пакетирана за европейския пазар от нашите приятели от Mate Green.

60% от листата са събрани от дървета живеещи в естествена среда или джунгла, останалите 40% са от хълмовете на плантацията намиращи се над 800м. надморска височина.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
400 гр.