Mate Green mas Energia е ароматно бразилско мате от Yerbamate.bg със съдръжание на гуарана, невен, мента и лимонена трева.

Mate Green mas Energia Guarana

13лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Mate Green mas Energia Guarana е високо енергизираща бразилска йерба със съдържание на листа, клонки и стимулиращи ароматни билки и плодове.

Фракция

93,8% йерба мате обогатено с 6,2% силно „вдигащи“ добавки: гуарана, цвят невен, царевични венчелистчета, мента и лимонена трева. Фракцията е средно до едро нарязана листна маса с минимално съдържание на клонки – 95% мате листа и 5% млади мате клонки. Цветът е натюр-морт от свежо-зелено с червени, оранжеви и виолетови нотки.

Аромат

Веднага при отварянето на пакета впечатление ще ви направи приятния, леко тръпчив аромат на лайм идващ от лимонената трева. На второ вдишване, ще усетите загадъчните нотки на сушеното манго и невена. В първите запарки се разкрива гуараната и царевичните венчелистчета, докато ментата присъства като фон. По-натам, свежата тръпчивост се примесва със сладникаво и ухание от зеленото мате. Ароматът на самото мате не е подтиснат и ще го разпознаете като канапе от горски мъх зад всичките цветове и аромати.

Вкус и тяло

Вкусът му е интензивен сочен и дълготраен. И тук както при всички други продукти на Mate Green, няма да намерите горчивина или танинова острота. Това е постигнато благодарение на високото качество на листната маса. Производителят се старае да поддържа необходимата сянка за всички дървета, независимо от локацията им. Това спомага за ниското ниво на горчивина и матеин.

Веднага при отпиването ще почувствате вкуса и ефекта от добавените билки. Разгръщането им е плавно и хармонично. Комбинацията от неопушено мате и ароматни добавки я прави подходяща както за класическо топло мате, така също и за студено мате terrere. Тялото на Mate Green mas Energia е със средна плътност, при дълга продължителност на запарките.

Заключение

Mate Green mas Energia Guarana е йерба, която би била ваш добър помощник и приятел тогава когато сте изтощени или желаете ароматно пътешествие, в края на което да се почувствате на летящо килимче. Тя притежава силно стимулиращо, но меко и плавно въздействие. Ароматът й е завладяващ и не случайно тази комбинация на билки и мате е една от любимите в Бразилия и Парагвай. В случай, че сте се наситили на традиционния вкус на мате, то това е добро предложение в света на различните вкусове и аромати. Въздействието е дълготрайно и ще го имате в ресурс във време на целия ден.

Свежо, зелено мате от бразилския производител Laranjeiras, адаптирана и пакетирана за европейския пазар от нашите приятели от Mate Green.

60% от листата са събрани от дървета живеещи в естествена среда или джунгла, останалите 40% са от хълмовете на плантацията намиращи се над 800м. надморска височина.

Допълнителна информация

Тегло 400 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Mate Green mas Energia Guarana”