Mate Green Nativa con Cactus е премиум бразилско мате от Yerbamate.bg със съдържание мурсалски чай, кактус и манго.

Mate Green Nativa con Cactus

13лв.

24 налични

Описание на продукта:

Mate Green Nativa con Cactus е освежаваща и повдигаща бразилска йерба със съдържание на листа, клонки и е напълно обезпрашена.

Фракция

Фракцията е средно до едро нарязана прясна листна маса (95%) в комбинация с 5% натурални благини – кактус (opuncia или nopali), мурсалски чай, сенча и манго. Цветът е комбинация от наситено зелено с тук, там жълтеникави и бледо кафяви оттенъци.

Аромат

Още преди да отворите опаковката ще вдишате свежия аромат от сенчата и мангото. На втори тест и след отваряне, все едно ароматно облаче ще ви обгърне в интензивна зелена прегръдка, но някак меко ще се спусне около вас. Ароматът се разнася, но не ви „удря“ в носа и позволява разкриване, дори още преди запарката. В нея ще намерите сенчата и мангото в началото на запарките и постепенното разкриване на мурсалския чай и кактуса. Блендът е отново страхотно постижение в баланса на аромати и умело добавя, без да отнема. Самата йерба не е прикрита и веднага ще я разпознаете като нежен фон на картината от ухания.

Вкус и тяло

Mate Green Nativa con Cactus притежава средно интензивен, свеж вкус и тяло. Комбинацията от кактус и мурсалски чай е изключителен съюз, който ще ви разходи от ориента до северна и южна Америка. Ароматните нотки се разкриват и във вкуса, като надграждат в края на запарките с лек тон на препечен хляб. Присъствието на мурсалски чай пък способства за омекотяването и заоблянето на горчивината и киселинността на тази, така или иначе ниско киселинна и ниско танинова йерба. Последното е постигнато благодарение на високото качество на листната маса, като производителят се старае да поддържа необходимата сянка за всички дървета, независимо от локацията им. Това, в допълнение че листа са брани във влажния сезон спомага за ниското ниво на горчивина и матеин. Тялото е със средна плътност, при средно-дълга продължителност на запарките. В платото им се разгръщат и вкусове на червени горски плодове – ягоди, малини и касис.

Заключение

Това е превъзходна йерба с уникален набор от добавки. Въздействието й е освежаващо и укрепващо, благодарение на мурсалския чай и бодливата круша. Комбинацията от двете добавки повишава противовъзпалителното и антивирусното действие на този бленд. Някои изследователи дори говорят, че бодливата круша понижава в умерени нива кръвната захар при някои от типовете диабет! Препоръчвааме за засилване на имунитета.

Това е йерба, която чудесно подхожда и като студено мате terrere.

Свежо, зелено мате от бразилския производител Laranjeiras, адаптирана и пакетирана за европейския пазар от нашите приятели от Mate Green.

Допълнителна информация

Тегло 400 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Mate Green Nativa con Cactus”