Mate Green Organic Bio Floresta

  • Марка: Mate Green
  • Кат. номер: 3922
Цена: 20,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Mate Green Organic Bio Floresta е сертифицирана био бразилска йерба от най-високо качество. Съдържа листа, пренебрежимо ниско ниво на клонки и никакво съдържание на прах.

Фракция

Фракцията е средно до едро нарязана листна маса с минимално съдържание на клонки - 95% мате листа и 5% млади мате клонки. Цветът е комбинация от наситено зелено с тук, там жълтеникави и бледо кафяви оттенъци. Това е мате, чиято едрина не ще затрудни никой matero, независимо от използвания мундщук.

Аромат

В тази опаковка ще намерите йерба събрана само преди 3-4 месеца. Тя ще ви отнесе направо в джунглата, където ще вдишате свежия, зелен полъх на мате горите. В аромата й ще откриете и землисти и нотки на гора след дъжд. При запарките те се запазват и прекрасно хармонират с фини дървесни аромати като от отлежаване в дъб или рожков. Mate Green Organic Bio Floresta е сушено с топъл въздух и поради това няма да усетите опушени или нотки на печено. Въпреки това, ароматът му е разнопосочен и плътен.

Вкус и тяло

Вкусът е интензивен, земен и дълготраен. В палитрата на Mate Green това е най-високия клас йерба и вероятно най-плътната. И тук както при всички други продукти на Mate Green, няма да намерите горчивина или танинова острота. Това е постигнато благодарение на високото качество на листната маса. Производителят се старае да поддържа необходимата сянка за всички дървета, независимо от локацията им. Това, в допълнение че листа са брани във влажния сезон спомага за ниското ниво на горчивина и матеин. Тялото е с висока, но не агресивна плътност, при дълга продължителност на запарките. В платото им се разгръщат вкусове на сурови ядки и подправки, които се запазват до края на запарките.

Заключение

Mate Green Organic Bio Floresta е топ бразилска органик йерба. Подбрана е от най-качествения материал "първа ръка" и поради ниското съдържание на клонки можем да я поставим в категорията Despalada (само листа). Притежава кадифено, но плътно тяло и ниско ниво на горчивина, което я прави подходяща за опитни и materos които харесват силно и присъствено мате. Препоръчваме поне веднъж да се опита!

Сертификати:

Agrobiotest

ECOCERT - Premium Quality

Свежо, зелено мате от бразилския производител Laranjeiras, адаптирана и пакетирана за европейския пазар от нашите приятели от Mate Green.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
400 гр.