Mate Green Oriental

  • Марка: Mate Green
  • Кат. номер: 3916
Цена: 13,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Mate Green Oriental е гурме комбинация в която ще откриете латиноамериканския темперамент в съчетание с източния мистицизъм. Йерба с дълбок и многопластов вкус и аромат.

Фракция

Фракцията е средно до едро нарязана, прясна листна маса (93%) в комбинация със 7% натурални съставки - шипка, портокалови корички, сушен касис, хибискус и киви. Практически липсваща прахообразна част и пренебрежимо ниско количество клонки. Цветът е наситено зелен с червени, оранжеви и лилави парченца шипки и касис.

Аромат

Наситен и дълбок с менящи се тонове в зависимост от температурата на въздуха и концентрацията на добавките в точно тази ваша кратунка. Ще откриете едновременно сладост и лека свежест, дълбоки аромати на черни горски плодове, цитруси, подправки и далечна свежа трева. Във време на запарките се проявяват и отдават с различна сила самите добавки и мате.

Вкус и тяло

Mate Green Oriental е йерба с интензивен вкус. Тя ще ви пренеса наистина в Изтока, там където и въздуха ухае на сушени плодове и подправки. Ще вкусите характерната свежест на хибискуса и портокаловите корички, леко мармаладените нотки от шипките и сушения касис и ще завършите с онова, което не можем да обхванем. Лека загадъчност и усмивка, приканваща ви към още една глътка.

Горчивината и тук, както и при другите продукти на Mate Green е почти сведена до нула. Постигнато е благодарение на липсата на опушване и отлежаване, както и на отглеждане дърветата на умерена сянка! Тялото му е плодово със средна плътност и средна продължителност на запарките.

Заключение

Това е йерба с обем, дълбочина и наистина фина загадъчност. Вярваме, че всеки би могъл да разпознае своя аромат и вкус някъде по време на запарките - толкова многопластово се движат.

Това е йерба, която чудесно подхожда и като студено мате terrere.

Свежо, зелено мате от бразилския производител Laranjeiras (Rio de Sul), адаптирана и пакетирана за европейския пазар от нашите приятели от Mate Green.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
400 гр.