Mate Green Toasted

  • Марка: Mate Green
  • Кат. номер: 3901
Цена: 14,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Mate Green Toasted е опушена бразилска йерба и не случайно някои materos казват за нея, че е кралицата на блендовете. Популярността ú се дължи на характерния аромат и процес на сушене, печене и опушване.

Фракция

95% едро нарязана листна маса и 5% млади клонки. Практически, нулево съдържание на прах. Тъмно кафяв цвят, както на печено кафе.

Аромат

Ароматът на тази йерба със сигурност ще ви завладее. Дори и най-скептичните и нелюбителите на билковите отвари ще се усмихнат. С първото вдишване ще усетите какао и шоколад, печени ядки и карамел. Ще ви напомни на черен чай и ароматно кафе.

Вкус и тяло

И тук отново ще се пренесете на изток. Екзотичен вкус на шоколад, печени бадеми и лешници, меки подправки, карамел и ванилия. Тялото е средно интензивно, но еднотипно и постоянно. Продължителността на запарките е средна.

Заключение

Едно разкошно предложение за промяна и опитване на различното. Това е йерба, която е особено подходяща и за хора които искат да запазят вкуса от кафето, но искат и постепенно да го намалят или да се дистанцират от него.

Mate Green Toasted е еднакво добро приготвено по традиционен способ, френска преса или в еспресо машина. Може да го ползвате и за матечино или с добавена лъжичка мед или друг естествен подсладител.

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
400 гр.