Mate Rojo Seleccion Especial

18лв.

10 налични

Описание на продукта:

Mate Rojo Seleccion Especial е премиум аржентинска йерба на произвовдителя Molinos La Misión SA. Компанията е основана през 90-те години, а основна характеристика на производството е запазването на либерален и естествен процес при рязане, обработка и отлежаване на листата. Резултатът е продукт с най-високо качество и разпознаваем вкус.

За направата на Mate Rojo Seleccion Especial се подбират най-високо качествените листа първа ръка.

Фракция

Традиционна аржентинска със съдържание на средно-едра листна маса и ниско количество клонки. Прахообразната част е точно в такова съдържание за да подпомогне построяването на мате, но в никакъв случай за да провокира запушване на мундщука. Цветът е бледо зелен, но със запазена фина свежест. Леки бежови клонки и кафеникави оттенъци допълват картината.

Аромат

С отварянето на пакета ще вдишате землисти нотки и печива, тост и фина горска свежест. Същите се пренасят и при запарките и допълват от лека опушеност и огън.

Вкус и тяло

Вкусът е плътен и богат, дълбок и кадифен. В него ще намерите своеобразна изтъчненост, характерна за изисканите джентълменски напитки. Присъствие, дълбочина и цялостност – всичко за което бихте се сетили. Хармония от фин дим, без да е опушвано, медени нотки, едва доловима горчивина и деликатна свежест. В сравнение с Mate Rojo Tradicional това е йерба с по-объл характер и завършен стил. Независимо от това, основните черти на марката са запазени – земни вкусове на трюфел и билки, до сладост в послевкуса, ведно с фина пикантност. Тялото е със средно-висока плътност и продължителност на запарките, при равно и дълго плато на запарките.

Заключение

Дали да пробвате – да! Mate Rojo Seleccion Especial е пътешествие през „червената земя“ на провинция Misiones, от където и името на самата йерба. Това е мате, което вероятно в най-висока степен отразява „тероара“ на този район и създава условия за преживяване на една истинна и честна йерба.

Отлежаване: 24 месеца

Други:

 – без употреба на хербециди и други препарати;

 – без съдържание на глутен.

Допълнителна информация

Тегло 500 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Mate Rojo Seleccion Especial”