Mate Rojo Tradicional

  • Марка: Mate Rojo
  • Кат. номер:
Цена: 17,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Mate Rojo Tradicional е класическа аржентинска йерба на един от премиум производителите Molinos La Misión SA. Компанията е основана през 90-те години, а основна характеристика на производството е запазването на либерален и естествен процес при рязане, обработка и отлежаване на листата. Резултатът е продукт с най-високо качество и разпознаваем вкус.

Фракция

Традиционна аржентинска със съдържание на средно-едра листна маса и умерено количество клонки. Прахообразната част е точно в такова съдържание за да подпомогне построяването на мате, но в никакъв случай за да провокира запушване на мундщука. Цветът е зелен, но не съвсем блед. Личи си запазването на фина свежест още тук. Леки бежови клонки и кафеникави оттенъци допълват картината.

Аромат

С отварянето на пакета ще вдишате землисти нотки и печива, тост и фина горска свежест. Същите се пренасят и при запарките и допълват от лека опушеност и огън.

Вкус и тяло

Вкусът е плътен и богат, но не прекалено интензивен. Във вкусово отношение в тази йерба бихте намерили почти всичко. Хармония от фин дим, без да е опушвано, сладникави нотки, горчивина и киселинност. Свежест в началото на отпиването, през земни вкусове на трюфел и билки, до сладост в послевкуса, ведно с фина пикантност. Тялото е със средно-висока плътност и продължителност на запарките, при изключително интересно променящо се, във вкусово отношение плато на запарките.

Заключение

Дали да пробвате - да! Mate Rojo Tradicional е пътешествие през "червената земя" на провинция Misiones, от където и името на самата йерба. Това е мате, което вероятно в най-висока степен отразява "тероара" на този район и създава условия за преживяване на една истинна и честна йерба.

Отлежаване: 18 месеца

Други: без употреба на хербециди и други препарати

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр., 1000 гр.