Mbaeteko Tradicional

  • Марка: Mbaeteko
  • Кат. номер: 5011
Цена: 12,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Mbaeteko Tradicional или преведено от guarani - "как си, как я караш?". Да, точно такова впечатление ви оставя тази разкошна парагвайска йерба. Приятелско, топло, но и изключително плътно и въздействащо. Любителите на интензивните, динамични и с достатъчна опушеност вкусове ще я обикнат от пръв поглед.

Фракция

Класическа парагвайска - дребна, до едро нарязана листна маса с умерено съдържание на дребни клонки и значително съдържание на прах. Както казват в Парагвай - "не отнемаме от чара и автентичността на напитката, като я обезпрашаваме". Цветът е жълтеникаво-бежов с бледи зелени нюанси.

Аромат

Сухата, незапарена йерба ще ви напомни на сушена слама, пушек и билки. След запарването ú се разнася аромат на сушени сини сливи, черни плодове, барбекю и кожа. Това определено е йерба, която в пълнота представя разбирането за преминала "barbacua" или опушена.

Вкус и тяло

Мощен и интензивен, въпреки това, плавно разгръщащ се и хармоничен. С първите запарки ще опитате ароматен тютюн, евкалиптов дим и препечен хляб. Горчивината и танините са значителни, но след първите 2-3 запарки омекват в приятна билкова свежест. По-натам в заливките на преден фон пристигат земни нотки, мека сладост и малцовост. Тялото на Mbaeteko Tradicional е с висока плътност и средна, средно-висока продължителност на запарките.

Заключение

Mbaeteko Tradicional е йерба, която ще се хареса на онези от вас почитатели на изявените и характерни вкусове, високата плътност, мощното тяло и неподправената горчивина. Автентично и истинско, без воал и прикриване и отнасящо ви.

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.