Melody Extra Forte June 2021

  • Марка: Meta Mate
  • Кат. номер: Melody Extra Forte
Цена: 100,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Melody Extra Forte June 2021 или една от онези йербас-недостижим еталон, за който дори не е лесно да намерим определение. Това е йерба в свой собствен клас. Както не веднъж сме писали и представяли, продуктите на Meta Mate и особено занаятчийските, диви, едро нарязани и събрани в луната преди зимата са изживяване, което никое друго мате не предлага. Или поне не по този начин. Именно начин, защото тази йерба е способна да промени трайно начина ви на възприемане на вкус, свят и вътрешен мир. Считаме, че това е пример за единство с и в най-висока степен запазване Духа и Есенцията на мате. Пример за изключителен резултат от уважение към корена и природата и в най-добър съюз с човешко отношение и работа.

Melody Extra Forte June 2021 е йерба - експеримент. Отлежала е почти 1 година в пакета и това добавя уникални чар, вкус и аромат. Тази йерба е много различна от класическото Melody Moonshine Harvest Jul 2021. Свежестта, която обичайно подушваме с отварянаето на вакуумния пакет, тук е отстъпила място на по-зрели аромати и вкусове. 

 

Фракция

Средно, до ситно нарязана листна маса с почти липсващо съдържание на клонки. Последните са нарязани на малки парченца и изчезват визуално сред листата. Съдържанието на прах е изключително ниско, въпреки това ще го различите на дланта ви при хомогенизирането в кратунката. Цветът е наситено зелен с бежови и кафеникави отенъци. Веднага щом отворите пакета ще ви направи впечатление нетипичната и несравнима с никое друго мате фракция, цвят и аромат...

 

Аромат

Уникален, кадифен нос на благоуханен дим от опушването на листата с трупи pitangueira и uva do japao. Леки нотки на манатарка, дива джунгла след дъжд и кожа. Тези характеристики се пренасят и по време на запарките. Долавяме и деликатни печива, като при аржентинските марки, както и фина цитрусова свежест. 

 

Вкус и тяло

Хармония, дива енергия и дълбока плътност. Това са едни от основните черти на тази йерба. Още с първата кратунка ще отпиете автентичен Caapi Дух пренесен от дивораслите дървета, през пещта за опушване (barbaqua) в кратунка мате. Вкусът е богат, мощен, но кадифен. Димът гали небцето, а на заден план и след втората запарка излизат нотки тютюн, пикантни подправки, цитруси и лека сладост. Част от уникалните характеристики и веднага разпознаваема разлика спрямо всяко друго мате обаче остава ниската, дори на моменти липсваща киселинност и умерена горчивина. Това се дължи на природата и естеството на листата и растежа им. Отново имаме удоволствието да отпием мате от диворасли дървета от териториите на сем. Gehm в Южна Бразилия, Sede Nova. Листата са събрани преди зимния сезон, при първото им заскрежаване в Луната на Юни 2021г. В много висока степен това е предпоставка за изключителен краен резултат, притежаващ балансирани танини и умерено ниво на кофеин.

Тялото на Melody Extra Forte June 2021 е с висока и дълбока плътност, но без агресивност и натрапчивост. Кратунките се разкриват постепенно, но още с първата стартирате от много висока интензивност и ниво. Продължителността на запарките е много дълга при запазване равно плато на вкус и въздействие. С напредването на запарките плътността се увеличава в гурме танц на сладост, зелени тонове и едва доловима горчивина...

 

Заключение

Винаги горещо сме подкрепяли и насърчавали направата на продуктите на Mate Mate. Дори се чувстваме съпричастни към първоначалната идея за създаването на DremaHarvest, далеч назад в 2016г.! Считаме, че тези продукти са плод на реализирана съвместна визия подкрепяна от всички вас докосващи се до този ЕлЕксир.

Това е йерба, произведена в серия от около 100кг. и малко materos могат да я опитат. При нас имаме половината от това количество и изключително сме радостни да ви я предложим. И тъй като това е сезонна реколта и жътва явяваща се веднъж в годината, то приветстваме ви горещо да опитате и задълбочите изследването си на връзката с живото и живота.

Тя е и чудесна възможност да я разделите с приятел и така да поделите цената й.

Опаковка: 2500г. плик

Сертфициран Органик продукт! https://www.teeshop-ronnefeldt.com/userdata/images/aktionsbanner/bio_eu_big.png DE-ÖKO-006 Non-EU Agriculture Certified organic by ABCERT BR-BIO-154

Mate harvestingКатерене и рязане на Мате дървета.
Mate branches on the sunrise.Вече нарязаните мате клонки по изгрев.
It was time to separte the leaves from the branches (with knife or hand) and load them onto the truck.Разделяне на листата от клонките посредством нож.
Driving the morning’s harvest in for sapeco.
На път за огъня.
 
The crackling of the leaves intermingled with the rythmic rotation of the wheel as sparks as leaves exploded in this intermediatry Sapeco process of Opening the Eyes.
Разпукването на листата в съчетание с ритмично въртене на колелото довежда до завършване процеса наречен Sapeco или Отваряне на очите.
 
The first batch of leaves were then layered onto the racks of the barbaqua to dry (with heat travelling through the hole at the bottom of the barbacua (this connected to a fireplace some meters outside the wooden structure.
Сушенето и опушването в barbacua с ароматни дървета. Димът се вкарва през тунел в земята, от огън отдалечен на няколко метра от бараката.
 
Край на процеса на сушене и опушване. Отваряна на Barbaqua.
 
"Мелницата"
 

Meta Mate е идея обединяваща и свързваща Мате пиещите с горите и занаятчиите произвеждащи Мате. Melody Extra Forte June 2021 е отново доказателство именно за това. Без подкрепата, уважението и оценката на нашите клиенти, производители и семейства като Gehm не биха били в състояние да запазят наследството си.

Териториите на сем. Gehm в Южна Бразилия, Sede Nova.

 

Легендите разказват за старите времена, тогава когато жътвите са се правели единствено и само на Пълна Луна. В периода от годината, когато дърветата са с най-високо самоосъзнаване, а чистотата на въздуха най-висока.

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
2500 гр.
Ново
Ново