Бразилско, занаятчийско мате Melody Moonshine Harvest 2021 от Yerbamate.bg

Melody Moonshine Harvest May 2021

31лв.

96 налични

Описание на продукта:

Melody Moonshine Harvest May 2021 или една от онези йербас-недостижим еталон, за които дори не е лесно да намерим определение. Това е йерба в свой собствен клас. Както не веднъж сме писали и представяли, продуктите на Meta Mate и особено занаятчийските, диви, едро нарязани и събрани в луната преди зимата са изживяване, което никое друго мате не предлага. Или поне не по този начин. Именно начин, защото тази йерба е способна да промени трайно начина ви на възприемане на вкус, свят и вътрешен мир. Считаме, че това е пример за единство с и в най-висока степен запазване Духа и Есенцията на мате. Пример за изключителен резултат от уважение към корена и природата и в най-добър съюз с човешко отношение и работа.

Melody Moonshine Harvest May 2021 е йерба която винаги е печелела единствено нашата най-висока оценка. Или по-скоро място, като че скъпоценен камък на върха на най-изящната корона. Малки са думите ни за да препоръчаме опитването й!

Фракция

Средно, до ситно нарязана листна маса с почти липсващо съдържание на клонки. Последните са нарязани на малки парченца и изчезват визуално сред листата. Съдържанието на прах е изключително ниско, въпреки това ще го различите на дланта ви при хомогенизирането в кратунката. Цветът е наситено зелен с бежови и кафеникави отенъци. Веднага щом отворите пакета ще ви направи впечатление нетипичната и несравнима с никое друго мате фракция, цвят и аромат…

Аромат

Уникален, кадифен нос на благоуханен дим от опушването на листата с трупи camboata (cupania vernalis). Леки нотки на манатарка, дива джунгла след дъжд и кожа. Тези характеристики се пренасят и по време на запарките.

Вкус и тяло

Хармония, дива енергия и дълбока плътност. Това са едни от основните черти на тази йерба. Още с първата кратунка ще отпиете автентичен Caapi Дух пренесен от дивораслите дървета, през пещта за опушване (barbaqua) в кратунка мате. Вкусът е богат, мощен, но кадифен. Димът гали небцето, а на заден план и след втората запарка излизат нотки трюфел, лека сладост и кожа. Част от уникалните характеристики и веднага разпознаваема разлика спрямо всяко друго мате обаче остава ниската, дори на моменти липсваща киселинност и умерена горчивина. Това се дължи на природата и естеството на листата и растежа им. Отново имаме удоволствието да отпием мате от диворасли дървета от териториите на сем. Gehm в Южна Бразилия, Sede Nova. Листата са събрани преди зимния сезон, при първото им заскрежаване в Луната на Юли 2020г. В много висока степен това е предпоставка за изключителен краен резултат, притежаващ балансирани танини и умерено ниво на кофеин.

Тялото на Melody Moonshine Harvest May 2021 е с висока и дълбока плътност, но без агресивност и натрапчивост. Кратунките се разкриват постепенно, но още с първата стартирате от много висока интензивност и ниво. Продължителността на запарките е много дълга при запазване равно плато на вкус и въздействие. С напредването на запарките плътността се увеличава в гурме танц на сладост, зелени тонове и едва доловима горчивина…

Заключение

Радост е че отново можем да приветстваме тази йерба тук. Винаги горещо сме подкрепяли и насърчавали направата й. Дори се чувстваме съпричастни към първоначалната идея за създаването й далеч назад в 2016г.! Считаме, че това е плод на реализирана съвместна визия подкрепяна от всички вас докосващи се до този ЕлЕксир.

Малко materos могат да я опитат, особено имайки предвид ниското количество добивано в годината. И тъй като това е сезонна реколта и жътва явяваща се веднъж в годината, то приветстваме ви горещо да опитате и задълбочите изследването си на връзката с живото и живота.

Опаковка: 2 х 250г. вакуум пакета в кутията.

Сертфициран Органик продукт!

https://www.teeshop-ronnefeldt.com/userdata/images/aktionsbanner/bio_eu_big.png

DE-ÖKO-006
Non-EU Agriculture
Certified organic by ABCERT
BR-BIO-154

Mate harvesting
Катерене и рязане на Мате дървета.
Mate branches on the sunrise.
Вече нарязаните мате клонки по изгрев.
It was time to separte the leaves from the branches (with knife or hand) and load them onto the truck.
Разделяне на листата от клонките посредством нож.

 

Driving the morning’s harvest in for sapeco.

На път за огъня.

 

The crackling of the leaves intermingled with the rythmic rotation of the wheel as sparks as leaves exploded in this intermediatry Sapeco process of Opening the Eyes.

Разпукването на листата в съчетание с ритмично въртене на колелото довежда до завършване процеса наречен Sapeco или Отваряне на очите.

 

The first batch of leaves were then layered onto the racks of the barbaqua to dry (with heat travelling through the hole at the bottom of the barbacua (this connected to a fireplace some meters outside the wooden structure.

Сушенето и опушването в barbaqua с ароматни дървета. Димът се вкарва през тунел в земята, от огън отдалечен на няколко метра от бараката.

Край на процеса на сушене и опушване. Отваряна на Barbaqua.

„Мелницата“

Meta Mate е идея обединяваща и свързваща Мате пиещите с горите и занаятчиите произвеждащи Мате. Melody Moonshine Harvest May 2021 е отново доказателство именно за това. Без подкрепата, уважението и оценката на нашите клиенти, производители и семейства като Gehm не биха били в състояние да запазят наследството си.

Териториите на сем. Gehm в Южна Бразилия, Sede Nova.

Легендите разказват за старите времена, тогава когато жътвите са се правели единствено и само на Пълна Луна. В периода от годината, когато дърветата са с най-високо самоосъзнаване, а чистотата на въздуха най-висока.

Допълнителна информация

Тегло 500 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Melody Moonshine Harvest May 2021”