Meta Mate 1

  • Марка: Meta Mate
  • Кат. номер: MM1
Цена: 30,00 лв. 28,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

 

Meta Mate 1 е Мате, което в жътвата на 2018г. беше познато под наименованието Meta Mate Hybrid 2018.

Както и през 2018г., така и в настоящата жътва и в пакета пред вас е продукт, който не можем да определим и сложим в позната категория мате. То е идея и реализирана концепция породена от разговор между Fabricio (Meta Mate) и Ricardo Lorenz (Barao). Това Мате произхожда от първокласни Мате дървета, но e изсушено в и с любезната подкрепа на Barao.

Meta Mate 1 е мате с едра, наподобяваща Meta Mate 23 и Meta Mate Hybrid 2018 фракция. То не съсдържа почти никаква прахообразна част. Тялото му е с умерена плътност, но пък с дълга продължителност на запарките. Притежава деликатни зелени нотки, в балансирана комбинация с уникална мека опушеност и дим. Изключително предложение за онези materos, които желаят умерена до средна интензивност на тялото. Тази йерба е съюз на модерното и традиционното. Съчетание на най-доброто от двата свята: (а) изходен материал от дивите гори на Felipe, запечатано (sapeco) по стария занаятчийски способ и впоследствие (б) изсушено във фабриката на Barao при контролиран процес на температура и влажност.

Meta Mate 1 е събрано по пълнолуние и при изключителни условия, вкл. ниска температура и заскрежени листа. Запечатването на листата (sapeco) е извършено ръчно и директно след беритбата, а самите дървета не са жънати в последните четири години, което прави качеството на листата им неподражаемо. Сушенето е извършено чрез топъл въздух на конвейрните ленти на Barao. Целият цикъл на събиране, обработка и вакуумно пакетиране е с продължителност от само 24 часа!

В конвенционалното и индустриално производство, листата се добиват от една моно-култура и/или от плантационни дървета, които впоследствие се транспортират до фабриката за обработка. Този процес, би могъл понякога да отнеме до 24 или повече часове, в които листата претърпяват оксидация. При Meta Mate 1 този процес е ограничен, чрез предотвратяване оксидацията благодарение на ръчния процес на излагане на листата на силен огън - запечатване/разпукване (sapeco), директно на място на събирането им. В допълнение и различие от индустриалното производство, това което прави всяка година и жътва уникални е подбора на листата от дивите дървета. Те са микс от големи, средни и малки листа, които не могат да бъдат по никакви стандарти считани за моно-култура. Както беше посочено по-горе, в последствие листата се сушат на супер модерната конвейрна лента в завода на Barao  и биват пакетирани във вакуумни опаковки, за запазване на свежестта.

Произход - Santa Ines

Дивите гори на Felipe, които той е заклел да запази автентични.

Производство - с помощта и благословията на Barao

И това производство и ние нямаше да сме това, което сме днес без помощта и партньорството с Barao Erva Mate Ltda. От тяхната помощ с първия голям внос, вакуумното пакетиране на продукта ни и от тогава до сега те са отворени за различни съвместни експерименти, които резултират в продукт като Meta Mate 1.

 

 

Yerba mate tree, Ilex Paraguarencis

 

Мате дърво, не е храст...

 

 

Мате и Arucaria дръвчета

 

Sapeco

 

Процесът на запечатване на листата (sapeco) на място в гората и веднага след като са събрани.

 

Yerba mate truck

 

Транспортирането до фабриката на Barao веднага след sapeco.

 

 

Зареждане на Мате на конвейрната лента с топъл въздух. Технологията е уникална и е създадена от г-н Picolo, основателя на Barao.

 

Barao team

 

Екипът на Barao и Fabricio Do Canto

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.