Meta_Mate_Raw_1

Meta Mate Ultra Raw

13лв.46лв.

Описание на продукта:

Meta Mate Ultra Raw е диво мате със съдържание на листа и клонки. Притежава нежен и мек аромат с елемент на земни нотки. Отличава се значително от типичните Аржентински и Бразилски отлежали фракции.

Това е Мате, подбрано и добито от гори, защитени от замърсяване.  В процеса на производството му и с оглед избягване окисляването на листата, то е замразено и сушено при много ниски и контролирани температури. Благодарение на този уникален метод, това Мате е популярно още и като ядивно мате. Може да го поръсвате върху вашите любими салати или да го добавяте в шейкове и фрешове. То може да бъде приготвяно и като обикновена чаена запарка, отличаваща се с фин земен и вкус на водорасли.

Хранителни свойства и информация: Meta Mate Raw е изключително богато на витамини и минерали и съдържа 14,93 г. / 100г. протеин. в сравнение с конвенционалните Мате фракции средно с по 10,89г. / 100г. (“El Libro de La Yerba Mate ”, Karla Lorenzo). То е и с по-високо съдържание на theobromine и магнезий и се отличава с най-ниски нива на PAH (polycyclic aromatic hydrocarbons) замърсяване. Съдържанието на Benzoapiren в него е 0,58 Mu/кг., което е най-ниското измерено от всички изследвани конвенционални Мате със средно 8 – 20 Mu/кг.

Тъй като това Мате е натурален и диворастящ продукт, трябва да се има предвид че всяко дърво е различно по състав и структура. Това прави стойностите на хранителните съставки в него трудни за определяне. Независимо от това, на основание изследванията проведени в сътрудничество с Университета Beuth и Sophia Labs, производителите гарантират, че това е най-чистото налично на пазара Мате. Благодарение на уникалния способ на замразяване и сушене при ниски температури, то запазва нива на антиоксиданти и минерали, така както никое друго познато Мате.

Това е и единственото „дамско“ Мате, приготвено изцяло от дамската половина на Meta Mate семейството.

В отлика от Meta Mate Raw (original), Meta Mate Ultra Raw притежава по-наситен и плътен вкус, запазвайки го в продължение на повече запарки.

Информация за това как Meta Mate Ultra Raw е събрано и произведено може да намерите тук.

Понастоящем Meta Mate Ultra Raw е в процес на сертифициране по стандарта Demetr. За да отговори на този стандарт, една от промените, които бяха направени е в значителното подобряване процеса на смачкване и пулверизиране. Новият процес способства по-ниското съдържание на влакнини в листата, което води до по-висока концентрация на антиоксидантно съдържание в тях.

Във филмчето тук може да направите разлика между предходните и настоящата реколта. В ниското, новата по-тъмна реколта.

Допълнителна информация

Грамаж

100гр, 250гр, 500гр

1 review for Meta Mate Ultra Raw

  1. 5 от 5

    :

    Беше ми интересно дали Ultra версията на суровото Meta Mate ще е ултра по-различна. Мислех, че не. Обаче се оказах в дълбоко заблуждение.

    Много свеж, лек и приятен вкус, балансирано тяло и добра продължителност на запарките. Лесно за приготвяне.

Добавете отзив