Onoiru Traditional

  • Марка: Onoiru
  • Кат. номер: 5641
Цена: 14,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Onoiru Traditional или още една дългоочаквана парагвайска йерба. Защо ли? Защото вероятно това е йерба, резултат от усилията на една от най-изисканите парагвайски и традиционни марки. Тя притежава деликатна сладост и чистота, каквито малко производители постигат. 

 

Фракция

Не точно типичната парагвайска. Тук ще намерите средно-едра листна маса с наличие на средни и едри стъбълца. Съдържанието на прах е значително по-малко от класическото за страната. Бихме я охарактеризирали по-скоро като близка до аржентинските. Отлежала е в продължение на 12 месеца и в резултат, цветът е в бледо бежовата гама. 

 

Аромат

Мощен, богат аромат на рустикални нотки - дим, барбекю, кожа и тютюн. И това е така, заради сушенето и опушването на ароматни трупи. 

 

Вкус и тяло

Вкусът е многопластов и в много голямо влияние от температурата. Определено обаче, финият дим няма да ви убягне и то още с първата запарка. Въпреки това, в него няма нищо агресивно и нехармонично. Той е добра "почва" за рагръщането на сладко от сини сливи, сумак и зелен пипер. При последващите запарки, надзъртат лайка и салвия. Горчивината е умерена и точна, както и киселинността. 

Тялото е динамично, с дълга продължителност на запарките.

 

Заключение

Въздействието на Onoiro Traditional е мощно, макар и не директно и не грубиянско. Стимулацията от него е продължителна и ще ви държи дълго през деня. Тя притежава автентичен профил, какъвто само една ръчно изготвена йерба би могла да има. Считаме, че това е най-високо ниво парагвайска йерба.

 

Основана през 2016г. марката е съюз на земеделци и семейства от района на Edelira, Itapúa Poty, както и на Tomás Romero Pereira (Itapúa Department). Това е органик йерба, занаятчисйко направена и събрана в последната четвъртина на зимните Юлска и Августовска луни. За нейната направа не са използвани пестициди, хербециди и други химични субстанции. Или както казва Pedro Vega, директор на Yerba Mate Onoiru "Onoiru е част от движение, съсредоточено в създаването на справедлив социален модел за използване на нашите ресурси, така че младите да могат да останат в тяхната среда и да имат достатъчно за добър живот."

 

Отлежаване: 12 месеца

Опушване: да

Сертификат: органик

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.