Origen Barbacua е вероятно сред един от еталоните на чистото, занаятчийско производство и сред най-добрите примери за barbacua йерба. Тя е събирателна точка на суровината и усилията на множество малки производители, обединени под общо име и отдадени на качеството и чистота на произведеното.
Фракция
Многообразна листна маса от средно-едри листа, но и малък дял на сравнително едри такива. Стъбълцата са малко и фини, а прахта е точно колкото да построите йербата в кратунката. Цветът е в гамата на маслина и бледо бежовото.
Аромат
Вкусен и богат дим ще ви обгърнат след отварянето на пакета. Богат, не защото го свързваме единствено с пушек, а като нещо носещо и много други елементи, нехарактерни за него. Вкусен, заради аромата на трупите, с които е опушвано. Асоциациите са за аромат, доминиран от печено месо, халуми на жар и бекон, но вплетени много хармонично и ненатрапчиво.
Вкус и тяло
И тук отново намираме изобилие и точно позициониране в категорията "Повече". Димният вкус е онзи, който обвързва и около който се движи всичко, в крайна сметка това е barbacua йерба. Към него акомпанират дървесни, орехови и малцови нотки. И това, представено по абсолютно категоричен начин, неоставящ никакво съмнение в мощта на вкуса. При правилна температура на водата в послевкуса ще откриете уникална соленоватост, абсолютно нехарактерна за друга йерба. Обичайната сладост тук е едва доловима и е представена по-скоро като фин тон на печива. Горчивината е средна, но някак се влива добре в опушените нотки и не доминира. Киселинността е умерена.
Тялото също попада в категорията "абсолютно", с неговата мощ и богатство. Цикълът на запарките е дълготраен и променящ се във втората им половина.
Заключение
Това е един от абсолютните фаворити в стила barbacua, не само сред аржентинските, но и сред парагвайските йерби. Стимулацията от нея е значима и определено не е за "чувствителни сърца".
Горещо препоръчваме!
Опаковка: 500г.
Отлежаване: 18 месеца
Опушване: да