Oro Guarani Tradicional

  • Марка: Oro Guarani
  • Кат. номер: 2721
Цена: 12,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Oro Guarani Tradicional е великолепна занаятчийска йерба идваща от ръцете на семейството на Haraldo Peter. Тя е още едно предложение на производителя на Aromatica или автентичен Guarani опит и традиция на повече от 50г. Тя е мощна, запомняща се и издържана в най-добрите традиции на парагвайското производство.

 

Фракция

Традиционна парагвайска - ситно смляна листна маса, със средно едри стъбълца и над средното количество прах.

Цветът е микс от бледи тонове бежово, зеленикаво и кафяво.

 

Аромат

Много типичен, но и някак автентичен е ароматът на Oro Guarani. Комплексен, мощен и завладяващ. Впечатление ще ви направят интензивният дим и барбекю, които на второ вдишване са придружени от много фина зелена нотка, плодова сладост и печен бадем. При запарките тези аромати се задълбочават и пренасят във вкуса, и като че ви приканват да приготвите calabaza с йерба. С други думи, вкусна работа.

 

Вкус и тяло

Вкусът е интензивен и богат, с преобладаващ дим, екзотични билки и свежи акценти, като че от резене. Определено, това е йерба за любителите на "силните усещания", ценящи мощната парагвайска йерба притежаваща собствен почерк. Киселиността е изразена, но добавяща към цялото и не "стърчи". Горчивината е средно, до високо интензивна с умерен сушащ ефект. След първите наколко запарки и в зависимост от температурата на водата, която препоръчваме да е около 65-70°, в кратунката се настаняват и гъби и землисти вкусове.

След отпиване на небцето и езика остават средно-зърнестата горчивина, пълнотата и леката сладост на сладко от сини сливи.

Тялото е плътно и се запазва равномерно във време на много дълги запарки

 

Заключение

Както започнахме, така и ще завършим. Oro Guarani Tradicional е великолепна йерба, но определно е за тези от вас които харесват скок в дълбоки, студени води. Тя носи всички характеристики на класическото и занаятчийско производство, но притежава специфичен аромат и вкус, който не сме срещали другаде. Стимулиращият ефект от употребата й е висок и категоричен.

 

Опаковка: 500г.

Опушване: да

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.
Ново
Ново