Oromate Clasica

  • Марка: Oromate
  • Кат. номер: 5702
Цена: 13,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Oromate Clasica е класическа парагвайска йерба, направена по стария способ, но в модерни условия. Продукт е на малък, но разрастващ се производител находящ се в Colonia Independencia, Guairá, Paraguay.

Фракция

Традиционна парагвайска - ситно нарязана листна маса с клонки и високо съдържание на прах. Препоръчваме употребата на bombilla с добър филтър и/или поставянето на допълнителен филтър. Цветът е комбинация от бледо жълто, бежови тонове и обезцветени клонки, в резултат от последващото отлежаване.

Аромат

Веднага ще разпознаете финия дим, огън от ароматни дървета, печива и изсъхнала слама. Oromate Clasica е преминало традиционната обработка на опушване "barbacua", но дима е изключително добре балансиран и притежава запазена свежест и цитрусови нотки.

Вкус и тяло

Вкусът е интензивен с умерена, дори кадифена горчивина. Напомня на сладка и изсушена слама в края на лятото. Ще вкусите и препечен хляб. Тялото му е плътно, но не агресивно. Запарките са дълги и това мате би било чудесен компаньон за дълго през деня или сутринта. Послевкусът му е кремообразен, като каймак на топъл шоколад или бира Гинес.

Заключение

Определено това не е йерба за начало в света на мате. Тя изисква правилните аксесоари и внимание при приготвянето. Независимо от това, считаме че тя ще ви изненада изключително приятно с високата си плътност, но умереност.

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.