Промо! Oromate Clasica

13лв. 12лв.

14 налични

Описание на продукта:

Oromate Clasica е класическа парагвайска йерба, направена по стария способ, но в модерни условия. Продукт е на малък, но разрастващ се производител находящ се в Colonia Independencia, Guairá, Paraguay.

Фракция

Традиционна парагвайска – ситно нарязана листна маса с клонки и високо съдържание на прах. Препоръчваме употребата на bombilla с добър филтър и/или поставянето на допълнителен филтър. Цветът е комбинация от бледо жълто, бежови тонове и обезцветени клонки, в резултат от последващото отлежаване.

Аромат

Веднага ще разпознаете финия дим, огън от ароматни дървета, печива и изсъхнала слама. Oromate Clasica е преминало традиционната обработка на опушване „barbacua“, но дима е изключително добре балансиран и притежава запазена свежест и цитрусови нотки.

Вкус и тяло

Вкусът е интензивен с умерена, дори кадифена горчивина. Напомня на сладка и изсушена слама в края на лятото. Ще вкусите и препечен хляб. Тялото му е плътно, но не агресивно. Запарките са дълги и това мате би било чудесен компаньон за дълго през деня или сутринта. Послевкусът му е кремообразен, като каймак на топъл шоколад или бира Гинес.

Заключение

Определено това не е йерба за начало в света на мате. Тя изисква правилните аксесоари и внимание при приготвянето. Независимо от това, считаме че тя ще ви изненада изключително приятно с високата си плътност, но умереност.

Допълнителна информация

Тегло 500 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Oromate Clasica”