Oromate Tradicional Molienda Mediana

  • Марка: Oromate
  • Кат. номер: 5704
Цена: 13,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Oromate Tradicional Molienda Mediana е точно това което очаквате от традиционна парагвайска йерба. Плътност, мекота, характер и традиция в едно. Продукт е на малък, но разрастващ се производител находящ се в една от най-плодородните части на Парагвай - Colonia Independencia, Guairá, Paraguay. В миналото компанията беше известна с марката Yerba Mate Reina.

Фракция

Както и самото име подсказва - средно, до ситно нарязана листна маса със съдържание на значително количество прашна част и достатъчно клонки. Препоръчваме употребата на bombilla с добър филтър и/или поставянето на допълнителен филтър. Цветът е комбинация от бледо жълто, бежови тонове и обезцветени клонки, в резултат от последващото отлежаване.

Аромат

Веднага ще разпознаете интензивния дим, ароматните дървесни нотки, печива и слама. На заден план бихте могли да вдишате фина свежест и цитрусови нотки. В краткост - класически характеристики на парагвайската йерба.

Вкус и тяло

Вкусът е интензивен в типичните дървесни и земни краски. Горчивина е умерена, дори леко напомня на сладка палма и ароматен пушек. Ще вкусите и курабийки в последващите запарвания. Тялото му е плътно и интензивно. Запарките са дълги и това мате би било чудесен компаньон за дълго през деня или сутринта. Послевкусът му е малцов и дълготраен.

Заключение

Определено това не е йерба за начало в света на мате. Тя изисква правилните аксесоари и внимание при приготвянето. Независимо от това, считаме че тя ще ви изненада изключително приятно с високата си плътност, но умереност. За любителите на парагвайската йерба, това си е живо откровение.

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр.