Oromate Tradicional Molienda Mediana е парагвайско традиционно мате от Yerbamate.bg

Oromate Tradicional Molienda Mediana

12лв.

3 налични

Описание на продукта:

Oromate Tradicional Molienda Mediana е точно това което очаквате от традиционна парагвайска йерба. Плътност, мекота, характер и традиция в едно. Продукт е на малък, но разрастващ се производител находящ се в една от най-плодородните части на Парагвай – Colonia Independencia, Guairá, Paraguay. В миналото компанията беше известна с марката Yerba Mate Reina.

Фракция

Както и самото име подсказва – средно, до ситно нарязана листна маса със съдържание на значително количество прашна част и достатъчно клонки. Препоръчваме употребата на bombilla с добър филтър и/или поставянето на допълнителен филтър. Цветът е комбинация от бледо жълто, бежови тонове и обезцветени клонки, в резултат от последващото отлежаване.

Аромат

Веднага ще разпознаете интензивния дим, ароматните дървесни нотки, печива и слама. На заден план бихте могли да вдишате фина свежест и цитрусови нотки. В краткост – класически характеристики на парагвайската йерба.

Вкус и тяло

Вкусът е интензивен в типичните дървесни и земни краски. Горчивина е умерена, дори леко напомня на сладка палма и ароматен пушек. Ще вкусите и курабийки в последващите запарвания. Тялото му е плътно и интензивно. Запарките са дълги и това мате би било чудесен компаньон за дълго през деня или сутринта. Послевкусът му е малцов и дълготраен.

Заключение

Определено това не е йерба за начало в света на мате. Тя изисква правилните аксесоари и внимание при приготвянето. Независимо от това, считаме че тя ще ви изненада изключително приятно с високата си плътност, но умереност. За любителите на парагвайската йерба, това си е живо откровение.

Допълнителна информация

Тегло 500 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Oromate Tradicional Molienda Mediana”