Palo Santo - бурканче 20гр.

  • Кат. номер: palo_santo_jar
Цена: 21,00 лв.

Бурканче с 20гр. Пало Санто (Свещено дърво) на прах.

От векове хората са познавали благотворното въздействие на Пало Санто. Заедно с тамян, копал и салвия, това е едно от най-почитаните и мощни средства за пречистване и защита. Древните култури на Латинска Америка - Чачапояс, Инка, Мая, Гаучо и други са го употребявали с лечебна цел и приложение. Опушвали церемониалните места, използвали го в лечебните сеанси под формата на масло, прах или свещен дим. Пало Санто притежава мощ и сила, едновременно във физическия и метафизичния свят. Димът му е способен веднага да повдигне духа и вдъхне нови сили, докато прогонва застояли, негативни и нежелани енергии.

Идеално средство за пречистване на дома и тялото. Подходящ при занимания с Йога, Медитация, Даоски практики, Рейки и други.

Този продукт е за тези потребители, които са с ограничено време и искат по-бързо да постигнат ефект, спрямо пръчиците Пало Санто. Сетът включва: херметично затворено бурканче, метален конус за оформяне на пирамидка от прахта и дървена лъжичка за напълването му. Количеството е достатъчно за 20 зареждания.

Начин на употреба:

Напълнете металния конус с прах Пало санто с помощта на лъжичката. Изравнете нивото и внимателно обърнете конуса върху равна, негорима повърхност. Чукнете няколко пъти по конуса за да отделите прахта от стените му. Внимателно издърпайте металния конус, сега имате оформена пирамидка от Пало Санто прах. Запалете със запалка и почти веднага загасете за да започне да тлее.

.

Пало Санто (Bursera graveolens) е дърво от семейство Burseraceae, към което също се числят frankincense и mirra/myrth. Самият прах е добит от дървета расли и погинали в естествени условия. След приключване на жизнения цикъл, средно от около 80-90 години, дървото трябва да остане в естествена среда за още около 5-10 години. Единствено след приключване на този процес, то придобива своите свещени, целебни и мистични свойства. Едва тогава е разрешено и събирането и употребата му. В днешно време, в Амазонската джунгла на Перу, Еквадор и Гватемала е забранено добиването на Пало Санто от живи дървета. За изходен материал се употребяват повалени или дървета преминали описания процес.

Приложение: - стомашни болки; - ревматизъм; - облекчава дихателните пътища при астма и настинка; - мигрена; - анти стресово и помощно успокоително и медитативно средство. Поради високите концентрации на Limonene и Terpineol, в последните години Пало Санто привлече интереса на научната общественост със своите анти-ракови способности. Настоящите приложения не са лекарско предписание.