Palo Santo Huevito

  • Марка: Selecta
  • Кат. номер: MA2910
Цена: 25,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Palo Santo Huevito е дървена кратунка за мате изработена от Palo Santo (Bursera Graveolens). Вместимостта й е около 170мл., а формата на яйчице я прави изключително удобна за държане и подготвяне на йербата.

Приготвянето на мате в кратунка от Palo Santo е като единение на две сили в съвършен танц на вкуса и мистиката. Дървото допринася за естественото пречистване н допълнително структуриране на отварата. Добавя и нежен боров аромат и фин нос на шишарки, който може ненатрапчиво да се проследи по време на запарките.

Този съд е изключително лесен за поддръжка и употреба, но следва да се подхожда с повишено внимание към водата за мате, предвид риска от напукване на дървото при температури над 80-85°.

Внимание: В случай на пропукване на дървото, следва да се има предвид, че това не е дефект на продукта, а естествен процес. Получава се вследствие от нелинейното разширяване стените на дървото. Съответно, бихме искали да ни извините, но не приемаме рекламации по този артикул. За да се предпазят стените от пропукване, препоръчваме обработката с натурално масло 2-3 пъти преди употребата на съда. Независимо от това, в случай на пукнатина третирайте с натурално масло. Така подготвения съд оставете за няколко дни. Дървото само ще отдели смола, която ще затвори микро пукнатините. Използвайте след няколко дни отново. Не се притеснявайте, ако все още протича, влагата допълнително ще свърже смолата.

Вместимост: 170 мл

Височина: около 11см

Препоръчителна дължина на мундщук: 16-19см

Характеристики
Характеристики
Вместимост
170 мл.