Palo Santo incense

  • Марка: Yerbamate.bg
  • Кат. номер: palo_santo_incences
Цена: 12,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Palo Santo Incense е сет от 5бр. ароматни пръчки за горене. Всяка пръчка е ръчно завита и съдържа прах от пало санто и восък. Продължителността на горене на една пръчица е около 30-45мин., в зависимост от самата пръчка, влажност, температура и големина на помещението. Сетът Palo Santo Incense е изключително удобен и предпочитан от хора, които намират каденето на класическите пръчици palo santo взискателно или пък търсят улесняване на процеса.

Съдържание:

- Пало Санто прах (Bursera graveolens);

- восък.

Употреба: използвайте върху ладия или друга подложка за кадене.

От векове хората са познавали благотворното въздействие на Пало Санто. Заедно с тамян, копал и салвия, това е едно от най-почитаните и мощни средства за пречистване и защита. Древните култури на Латинска Америка - Чачапояс, Инка, Мая, Гаучо и други са го употребявали с лечебна цел и приложение. Опушвали церемониалните места, използвали го в лечебните сеанси под формата на масло, прах или свещен дим. Пало Санто притежава мощ и сила, едновременно във физическия и метафизичния свят. Димът му е способен веднага да повдигне духа и вдъхне нови сили, докато прогонва застояли, негативни и нежелани енергии.

Идеално средство за пречистване на дома и тялото.

Пало Санто (Bursera graveolens) е дърво от семейство Bursera, към което също се числят frankincense и myrth. Самите благовонни пръчици се събират от дървета расли и погинали в естествени условия. След приключване на жизнения цикъл, средно от около 80-90 години, дървото трябва да остане в естествена среда за още около 5-10 години. Единствено след приключване на този процес, то придобива своите свещени, целебни и мистични свойства. Едва тогава е разрешено и събирането и употребата му. В днешно време, в Амазонската джунгла на Перу, Еквадор и Гватемала е забранено добиването на Пало Санто от живи дървета. За изходен материал се употребяват повалени или дървета преминали описания процес.

Приложение: - стомашни болки; - ревматизъм; - облекчава дихателните пътища при астма и настинка; - мигрена; - анти стресово и помощно успокоително и медитативно средство. Поради високите концентрации на Limonene и Terpineol, в последните години Пало Санто привлече интереса на научната общественост със своите анти-ракови способности. Настоящите приложения не са лекарско предписание.