Palo Santo пирамидки

  • Кат. номер: palo_santo_pyramids
Цена: 11,50 лв. 9,50 лв.
+ -
Моля, изберете:

Palo Santo пирамидки e сет от 6бр. пирамидки за горене. Формата и спецификата на горене улесняват употребата им пред използването на класическите Palo Santo пръчици. Изработени са от най-фината прах Palo Santo, наречена molido в комбинация с xanthan gum (полизахарид образуван от ферментацията на въглехидрати, благодарение на работата на бактерията Xanthomonas campestris, и използван като естествен свързващ агент). Сетът е специално изработен и предпочитан от нас пред класическите конуси заради формата на пирамидките и смисълa на триъгълника (фундаментална геометрическа структура, която в много течения е свързана с човешката структура!) вложен в стените му.

Пирамидките са с размер 4 х 4см. и всяка осигурява горене в продължение на около 30мин., в зависимост от температура, влажност и големина на помещението.

Препоръки: Да се пали и гори върху огнеупорна повърхност!

Съдържание Palo Santo пирамидки: Сет от 6бр. х пирамидки Palo Santo (4 х 4см.)

От векове хората са познавали благотворното въздействие на Пало Санто. Заедно с тамян, копал и салвия, това е едно от най-почитаните и мощни средства за пречистване и защита. Древните култури на Латинска Америка - Чачапояс, Инка, Мая, Гаучо и други са го употребявали с лечебна цел и приложение. Опушвали церемониалните места, използвали го в лечебните сеанси под формата на масло, прах или свещен дим. Пало Санто притежава мощ и сила, едновременно във физическия и метафизичния свят. Димът му е способен веднага да повдигне духа и вдъхне нови сили, докато прогонва застояли, негативни и нежелани енергии.

Идеално средство за пречистване на дома и тялото.

Пало Санто (Bursera graveolens) е дърво от семейство Bursera, към което също се числят frankincense и myrth. Самите благовонни пръчици се събират от дървета расли и погинали в естествени условия. След приключване на жизнения цикъл, средно от около 80-90 години, дървото трябва да остане в естествена среда за още около 5-10 години. Единствено след приключване на този процес, то придобива своите свещени, целебни и мистични свойства. Едва тогава е разрешено и събирането и употребата му. В днешно време, в Амазонската джунгла на Перу, Еквадор и Гватемала е забранено добиването на Пало Санто от живи дървета. За изходен материал се употребяват повалени или дървета преминали описания процес.

Приложение:

- стомашни болки;

- ревматизъм;

- облекчава дихателните пътища при астма и настинка;

- мигрена;

- анти стресово и помощно успокоително и медитативно средство.

Поради високите концентрации на Limonene и Terpineol, в последните години Пало Санто привлече интереса на научната общественост със своите анти-ракови способности.

Настоящите приложения не са лекарско предписание.

Характеристики
Характеристики
Промо
Промо
Наличност
Наличен