Palo Santo

  • Кат. номер: palo santo 20
Цена: 6,50 лв.
+ -
Моля, изберете:

Благовонни пръчици от Пало Санто (Свещено дърво).  20 грама = 3, 4 тънки пръчици или 1, 2 дебели.

Можете да поръчате каквото тегло желаете, както и какви да са пръчиците. Разполагаме с по-тънки (около 1, 2 см дебели) и по-масивни (около 3, 4 см дебели). И двата размера са с дължина 12-14 см.

От векове хората са познавали благотворното въздействие на Пало Санто. Заедно с тамян, копал и салвия, това е едно от най-почитаните и мощни средства за пречистване и защита. Древните култури на Латинска Америка - Чачапояс, Инка, Мая, Гаучо и други са го употребявали с лечебна цел и приложение. Опушвали церемониалните места, използвали го в лечебните сеанси под формата на масло, прах или свещен дим. Пало Санто притежава мощ и сила, едновременно във физическия и метафизичния свят. Димът му е способен веднага да повдигне духа и вдъхне нови сили, докато прогонва застояли, негативни и нежелани енергии.

Идеално средство за пречистване на дома и тялото.

Пало Санто (Bursera graveolens) е дърво от семейство Bursera, към което също се числят frankincense и myrth. Самите благовонни пръчици се събират от дървета расли и погинали в естествени условия. След приключване на жизнения цикъл, средно от около 80-90 години, дървото трябва да остане в естествена среда за още около 5-10 години. Единствено след приключване на този процес, то придобива своите свещени, целебни и мистични свойства. Едва тогава е разрешено и събирането и употребата му. В днешно време, в Амазонската джунгла на Перу, Еквадор и Гватемала е забранено добиването на Пало Санто от живи дървета. За изходен материал се употребяват повалени или дървета преминали описания процес.

Приложение: - стомашни болки; - ревматизъм; - облекчава дихателните пътища при астма и настинка; - мигрена; - анти стресово и помощно успокоително и медитативно средство. Поради високите концентрации на Limonene и Terpineol, в последните години Пало Санто привлече интереса на научната общественост със своите анти-ракови способности. Настоящите приложения не са лекарско предписание.

Опаковка: 20 гр.

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен