Pampa Organica

19лв.

Изчерпан

Описание на продукта:

Pampa Organica е най-висок клас йерба на кооператива Monte Carlo. Традиция датираща от 1930г. и произвела еталони на аржентинската йерба като Aguantadora и Sinceridad. Не случайно, тези матес са отличени не веднъж и са попадали многократно в топ 3. Pampa Organica вероятно е една от най-фините и интересни, не-занаятчийски марки налични в Европа. Произведена е по специфичен способ с подбрани единствено най-високо качество суровини и изпълняваща многобройни органик стандарти.

Фракция

Средно-едра нарязана листна маса със съдържание на клонки и умерено количество прах. Наличие и на по-едро нарязани листенца. Благодарение на отлежаването в продължение на 18м., цветът ú е традиционния блед натюрморт от бежово, бледо зелено и тук-там кафеникави нюанси.

Аромат

Фин и деликатен нос на слама, сладникави цитруси и печива. В тази йерба няма да намерите дим (sin humo). Въпреки това, тя носи характера на добрите, стари практики – веднага след брането, листната маса се излага ръчно на интензивен огън за разпукване и запечатване на листата. Впоследствие се сушат с топъл въздух за 6-8 часа до постигане на характерния резултат.

Вкус и тяло

Вкусът е богат, но нежен, без излишни и нехармонични нюанси. Тук присъстват типичните землисти тонове, трюфел и далечни цитруси. С напредването на запарките се открива лека екзотичност на ванилия и червени горски плодове. Благодарение на начина на отглеждане на дърветата, горчивината на Pampa Organica е умело интегрирана и не надделява. Дори в послевкусово отношение бихте могли да разпознаете леки сладникави нотки на небцето. Тялото е със средна, дори с лека плътност, но с характер и присъствие. И тук фабулата е „малкото е повече“. Продължителността на запарките е средна при развиващо се плато и променливи вкусово-ароматни характеристики.

Заключение

Продукт от най-висок клас създаден с грижа и устойчиво отношение към природата. С респект и уважение към създаващите го. За ценителите на баланса, чистотата и почит към корена.

Органик сертификати:
Organico Argentina
OIA Organico Certificado
USDA Organic

https://www.teeshop-ronnefeldt.com/userdata/images/aktionsbanner/bio_eu_big.png

Допълнителна информация

Тегло 500 g

Отзиви

Все още няма ревюта

Напишете отзив първи “Pampa Organica”