Parana Loose Leaf

  • Марка: Parana
  • Кат. номер:
Цена: 8,50 лв.
+ -
Моля, изберете:

Parana Loose Leaf е първокласна свежо-зелена, бразилска йерба със съдържание на листа и клонки. Категоризираме я до Meta Mate 23 и Triunfo Green

 

Фракция

Едра, до средно едра листна маса, с ниско съдържание на клонки и почти напълно обезпрашена. Интензивен зелен цвят, с леко бежови нюанси. Изключително удобна и лесна за приготвяне по традиционния способ в calabaza/cuia с bombilla/bomba. Чудесен избор за приготвяне на terere (студено) или цитрусово мате.

 

Аромат

Интензивен нос на свежи билки, лека опушеност (без да е опушвано) и гъби. В края на запарките се явяват: лека сладост и малц.

 

Вкус и тяло

Ще си позволим да споделим първата ни реакция при отпиване. Нищо по-малко от УАУ. Баланс от свежест, плътност и кремообразност. Вкус на гъби, билки, печива и пикантна сладост в края на отпиване. Ниска горчивина и умерена киселинност. Постепенно нарастваща плътност на тялото и много дълга продължителност на запарките. Самото тяло определяме със средна плътност и богата вкусова и ароматна палитра. 

Заключение 

Изключителен пример на бразилската, свежа ерва. Сушено по класическия способ, то притежава мек и балансиран вкус с едва доловима горчивина. Благодарение на своята свежест, както и на качеството на дърветата от които е добито, това е мате с повишено съдържание на theobromine и антиоксиданти в сравнение с конвенционалните марки.

Препоръчваме!

 

Отлежаване: не

Опаковка:

250г. вакуум

500г. вакуум

 

 

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр., 250 гр.