Parana Mate Green

  • Марка: Parana
  • Кат. номер: 6221
Цена: 12,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Parana Mate Green (насипно) е свежа, бразилска йерба със съдържание предимно на първокласна листна маса. Тя изключително много напомня на Parana Loose Leaf.

 

Фракция

Едра листна маса с размер на листата около 3-4мм. и формираща около 95% от обема. Останалите 5% са от дребни млади стъбълца, а прашна част изобщо не присъства. Интензивен зелено-маслинен цвят, с леко бежови нюанси. Изключително удобна и лесна за приготвяне по традиционния способ в calabaza/cuia с bombilla/bomba. Чудесен избор за приготвяне на terere (студено) или цитрусово мате.

 

Аромат

Интензивен нос на гъби, землисти нотки, свежи билки и лека опушеност (без да е опушвано). Това е йерба, която в най-висока степен ни напомня на Melody Moonshine Harvest. В края на запарките се явяват лека сладост и малц.

 

Вкус и тяло

Мощно, дълбоко тяло и присъствие, ведно с изразена и запазена свежест. Хармонична плътност и освежаващ послевкус. Вкус на гъби, билки, печива и пикантна сладост в края на отпиване. Умерена, но не дразнеща горчивина и умерена киселинност. Бързо нарастваща плътност на тялото и много дълга продължителност на запарките. Самото тяло определяме със средна, средна висока плътност и богата вкусова и ароматна палитра. 

 

Заключение 

Изключителен пример на бразилската, свежа ерва. Сушено по класическия способ, то притежава мек и балансиран вкус с едва доловима горчивина. Благодарение на своята свежест, както и на качеството на дърветата от които е добито, това е мате с повишено съдържание на theobromine и антиоксиданти в сравнение с конвенционалните марки.

Препоръчваме!

 

Отлежаване: не

Опаковка: 500г.

 

500г. - 12лв.

1кг. - 22лв.

1,5кг. - 32лв.

2кг. - 40лв.

Характеристики
Характеристики
Наличност
Наличен
Грамаж
500 гр., 1000 гр., 2500 гр.
Ново
Ново