Picada Vieja Barbacua

  • Марка: Picada Vieja
  • Кат. номер: 0331
Цена: 29,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Picada Vieja Barbacua идва точно от сърцето на провинция Misiones и е продукт на малък занаятчийски производител.

 

Фракция

Нетипична аржентинска с високо съдържание на прах, различна по едрина листна маса, включително и много едри листа и неравномерно нарязани стъбълца. Напомня по-скоро на парагвайска или дори на някои от бразилските Tipo-PU1 йербас. Допълнителното внимание и добрата bombilla ще са ви от полза при подготовката на Picada Vieja Barbacua.

Цветът е класически рустикален с преобладаващи тонове на бежаво, бледа маслина и почти бели стъбълца.

 

Аромат

Класически, но и не съвсем. Първото вдишване е свързано с интензивен дървесен и нос на ароматен дим. При повторно "надзъртане" обаче, бихте усетили екзотични карамелени и гофретени аромати. Доста необикновено и характерно единствено за тази йерба.

При запарките тези нюанси се омекотяват и в ансамбъла се включват цитруси и зелени треви.

 

Вкус и тяло

Когато говорим за опушвана йерба, бихте очаквали специфичния "ритник" и плътност идващ от самия процес barbacua. Тук, този ефект няма да го откриете. От една страна това ще се хареса на любителите на нежно опушената и не тежка йерба, от друга вероятно няма да допадне на онези търсещи специфичност, изразителност и мощ. 

С първите запарки ще намерите типичните опушени елементи на борина и барбекю, но и сладост в "опашката" на глътката. Веднага след това пристига пикантната и свежа киселинност, като от сини сливи. С напредването на запарките, сладките тонове ведно със землисти и зелени вкусове превземат палитрата и превръщат йербата в доста класическа такава.

Тялото е леко, до средно интензивно при запазващи се вкусови параметри. Преобладава кремообразния характер на инфузията с доминиране на свежо-киселинната част.

Цикълът на запарките е кратък и след първите 3-4 интензивността намалява значително, запазвайки равно плато до пълното му отмиване.

 

Заключение

Picada Vieja Barbacua е интересна йерба. Бихме я категоризирали като ежедневна, защото може да я пиете всеки ден и не носи типичните тежки пушечни аромати и вкусове. Напротив, след първите запарки тя се превръща в класическа аржентинска, граничеща с неопушваните марки.

Ефектът от употребата й се разгръща плавно и определено е стимулиращ, но пък цикълът на запарките е умерен, така че балансът е налице. 

 

Опаковка: 500г.

Опушване: да, но почти незабележимо!

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.
Ново
Ново