Piporé sin Palo е мате със съдържание само на листа и спада към, така наречената категория Despalada или Gaucho.
Характеризира се с ниско съдържание на прах и фракция от средно нарязани листа, което го прави лесно за приготвяне дори и с бамбукови мундщуци. В резултат от отлежаването му в продължение на година и половина, цветът му е типичния аржентински - белезникаво зелен, с жълтеникави и светло кафяви нотки. Притежава приятно и умерено интензивно тяло, независимо от фракцията и средна продължителност на запарките с промяна в интензивността след първите 4-5. Носът му е с изразени земни аромати, дим и сушени треви.
Произведено и специално подбрано от най-висококачествените добиви на плантацията, това мате е пакетирано в четири-слойна опаковка, гарантираща дълготрайното запазването на качествата му.
Piporé sin Palo отлежава в продължение на година и половина до добиване на разпознаваемия в цял свят вкус.
С умерената си интензивност, то е много добър избор за тези materos, които искат да опитат вкуса на Despalada, но не са готови все още за класическите блендове от този тип мате.