Primicia

  • Марка: Primicia
  • Кат. номер:
Цена: 19,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Primicia или едно мате вълшебство идващо от териториите на провинция Corrientes, Argentina. Вероятно именно поради това, имаме удоволствието да ви представим една нетипична, в сравнение с другия най-известен мате район - Missiones, аржентинска йерба.

Фракция

Нехарактерна за аржентински производител - ситно нарязана листна маса, със съдържание на средно-едри клонки и достатъчно количество прахообразна част. Цветът е палитра от златисто и бледо зелено, на фона на бежови клонки.

Аромат

И тук идва втората, в положителен смисъл индивидуалност на Primicia. Изключително комплексен и хармоничен нос на сушени треви, землисти тонове и великолепно интегриран пушек. Ароматът е интензивен и дълготраен.

Вкус и тяло

Нищо по-малко не ще получите, но великолепно продължение на пътешествието от интензивния аромат в богатия и наситен вкус. Още с първата глътка ще отпиете пълнота и могъщество. Вкус на печива с цитрусов мармалад, леки сушени треви и определено, фино обгръщащ ви ароматен дим. Мощта е добре балансирана с фината свежест, която ще усетите на небцето по време на отпиването. Леки медени нотки ви гарантират усмивката щом сръбнете и последната глътка. Primicia притежава дълъг финал и послевкус.

Тялото е мощно, но в никакъв случай грубо. Запарките са дълги и равни и по всички характеристики отнасяме тази йерба към парагвайските ú събратя.

Заключение

Това е мате, което от пръв дъх ни спечели като едно от най-любимите ни аржентински предложения. Всъщност, не много аржентинско, но именно тук се крие чарът му. То излиза от рамката на това какво следва да е и заявява смело - не можеш да ме подминеш. Именно това е и нашето заключение - най-висок клас йерба (от категорята на Flor de Lis, Titrayju) в парагвайски стил (Ytacua, Taragui Azul) с изразено стимулиращо действие.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр., 1000 гр.