Rei Verde Padrao Argentino

  • Марка: Rei Verde
  • Кат. номер: 9423
Цена: 15,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Rei Verde Padrao Argentino е истинско съкровище за търсещите предизвикателни вкусове, аромати и нетипична фракция. Производителят Rei Verde е добре познат сред почитателите с невероятните chimarrao. Тук обаче опитваме нещо, което е изключително успешен съюз на няколко традиции и бихме определили като ерва с аржентинска фракция и класически уругвайски (Tipo PU-1) вкус. 

 

Фракция

Нетипична бразилска - средно едра нарязана листна маса, клоняща към стил Tipo PU-1, но въпреки това, по-едра. Съдържанието на стъбълца е средно, но е значително за бразилски производител. Прахообразната част пък е точно толкова, колкото е нужно за идеална постройка на ервата. Цветът е бледо зелен с класическите бежови нюанси.

 

Аромат

Деликатност и финес - това е първото ни впечатление. Присъства всичко, без натрапеност, а в хармония. Печива, сурово какао, сушени билки (лайка, мента) и треви. При запарките се разкрива едва доловим черен пипер и зелена люта чушка.

 

Вкус и тяло

Вкусът е богат и пищен, добре балансиран и ответстващ на аромата. Ще вкусите нежна горчивина, зелени треви и коприва. След преглъщане, приятна свежест залива небцето като от капка лайм. С напредването на запарките, ние откриваме значително сходство с аржентинския стил йерба. Умерена острота, свеж послевкус и мека билкова горчивина.

Тялото е със средна интензивност и средна, средно-висока продължителност на запарките. Вкусът е променлив, но в границите на описаното.

 

Заключение

Rei Verde Padrao Argentino е отличен пример за прекрачване на нормите и съюзяване на най-добрите практики. Разкошно предложение за онези от вас, които искат да опитат стил Tipo PU-1 (uruguayo) с щипка аржентински привкус и лесна за приготвяне фракция.

 

Опаковка: 500g.

Отлежаване: да

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.
Ново
Ново