Relumbron Tradicional

  • Марка: Relumbron
  • Кат. номер: 4110
Цена: 19,00 лв.
+ -
Моля, изберете:

Relumbron Tradicional е класическа, аржентинска йерба издържана в най-добрите традиции на занаятчийското производство. Основана от Rodrigo Daniel Escobar, марката сравнително от скоро произвежда и предлага мате. Въпреки това, качеството на продукта и нивото на вложения ръчен труд е изумително.

Фракция

Типичната за аржентински производител - средно едра листна маса, над средното количество клонки и достатъчно съдържание на прашна част. Цветът е бежово, бледо зелено и почти в бели тонове при сухите клонки.

Аромат

На сухи поля, зелени билки, далечен ароматен дим, курабийки и землисти тонове за баланс. Наистина, богатство от аромати в много добра хармония и интензивност. При запарките се прокрадват сладникави нотки на петмез и вишнево сладко.

Вкус и тяло

Първите запарки носят мощ и плътност, която може и да ви изненада. Тези първи глътки по някакъв начин напомнят по-скоро парагвайска йерба. Наситени са със сурово какао и кафенце, а отзад наднича лека ментова свежест и опушено месо. Горчивината в началото е чувствителна, но с напредването на запарките отстъпва на деликатна свежест и сладост. Таниновото съдържание също е значително и се усеща добре на небцето. При последващите заливки, вкусът придобива билков и свеж характер. Тялото е интензивно, особено до средата на запарките, в последствие е хармонично и умерено. Търпи многократно заливане и дълъг цикъл на запазване вкусово-ароматните си характеристики.

Заключение

Макар Relumbron Tradicional да е сравнително нов и непознат продукт на пазара, то ние сме сигурни, че съвсем скоро това ще е йерба която ще спечели много привърженици.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.