Roapipo Organica Fuerte

  • Марка: Roapipo
  • Кат. номер: 1806
Цена: 22,00 лв.

Roapipo Organica Fuerte е занаятчийска био йерба, със съдържание на листа и клонки. В отклика от Roapipo Tradicional Organica това е значително по-интензивно предложение.

Фракция

Произведено ръчно, изцяло от подбрани естествени суровини, включително и опаковката, това е мате от най-висок клас. Фракцията му е микс от всякаква едрина листна маса, което го прави много удобно за приготвяне. Клонките са относително едри, а наличието на прах е ниско, но достатъчно и допринася за висококачествения резултат. Цветът е класически в бледи зелени и бежови тонове, последните от сухите клонки.

Аромат 

Притежава характерния аржентински, но много нежен аромат на печива и суха трева. На втори дъх е със специфичен, свеж и леко зеленикав нос. Интересното тук е че не разкрива на аромат мощта и потенциала, които носи.

Вкус и тяло

Тялото на Roapipo Organica Fuerte е мощно, благодарение на класическото отлежаване след сушенето. Вкусът му е с характерната, за аржентинските марки горчивина, но тук тя е кадифена и ненатрапчива. Веднага ще доловите характерния на кафе и ядки първи вкус. С напредването на запарките горчивината омеква и отстъпва на малцов и вкус на мая. В тази йерба няма да откриете пушек и нотки на дим. За сметка на това ще се насладите на дълги запарки без промяна в интензитета.

Заключение

Roapipo Tradicional Organica е интензивна йерба. Въпреки това, тя не е груба. След първоначалното впечатление ще се сприятелите веднага с нея. Ефектът ú е повдигащ и дълготрайно ще ву съпътства през деня.

Компанията е основана през 1925г. от швейцарския агроном и емигрант Alberto Rota (Albert Roth). Безброй са заслугите му за внедряване на техники за запазване почвите и горите на земеделската провинция Misiones, Argentine.

Това е мате и производител, които заслужават особено внимание. В своята история, марката допринася изключително много за отличаването си от всички аржентински производители. Тя е сред първите, които превръщат 100% от производството на мате в природосъобразен процес.

Характеристики
Характеристики
Грамаж
500 гр.